7 sebab kenapa aku sebagai penasihat kewangan sangat tertarik dengan skim SSPN-i Plus

Majlis Pelancaran Pakej Baharu SSPN-i Plus, Ejen Online PTPTN dan Penyampaian Hadiah Cabutan Mendapat jemputan menghadiri Majlis Pelancaran Pakej Baharu SSPN-i Plus, Ejen Online PTPTN...

Tips Memilih Tanah Untuk Pembinaan Rumah

Apabila mencari perubahan persekitaran, dan tempat baru untuk membina keluarga, perkara pertama yang korang terfikir mungkin bukan membeli tanah kan? Sebabnya secara ringkas, urusan...
tabung pendidikan unit trust

Simpanan Pendidikan Sebagai Altenatif Kepada PTPTN

Perbadanan Tabung pendidikan Tinggi Nasional(PTPTN) telah mengumumkan bahawa ia telah menurunkan jumlah pinjaman kepada pelajar yang akan melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi. Ia berkuatkuasa...
perunding unit amanah

Limpahan Rezeki Di Industri Unit Trust

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Rezeki ada di mana-mana. Cuma bergantung kepada kita untuk mencarinya. Yang pasti jika hanya berpeluk tubuh pasti ianya sukar diperolehi. Apatah...
buat duit dengan blog

2014 Yang Penuh Pengharapan

Tahun 2013 telah berlalu pergi. Sekali lagi meninggalkan aku dengan kenangan dan pengajaran untuk bekalan aku meneruskan kehidupan di hari-hari mendatang. Aku adalah Financial Consultant...
perancangan kewangan sewaktu kecemasan

Dana Kecemasan Untuk Blogger Sepenuh Masa

Menjadi seorang blogger secara sepenuh masa ataupun fulltime ini memang seronok. Apa tidaknya. Tiada masa kerja yang spesifik, pendapatan tiada had hasil daripada aktiviti...

Bagaimana Nak Mempunyai Pendapatan 5 Angka Sebulan

Tadi aku cuba mencari tentang orang yang berjaya dalam perniagaan yang dibina sendiri. Sekali terjumpa video Youtube kat blog http://jarigoyang.blogspot.com. Bila tengok video ni, teringat...

Fahaman-Fahaman Sesat Dalam Unit Trust – Part II

Berikut adalah satu lagi fahaman yang salah yang biasa dipegang oleh orang ramai yang tidak begitu memahami unit trust: Kalau hendak memilih dana, tengoklah prestasinya...

Fahaman-Fahaman Sesat Dalam Unit Trust – Part 1

Sepanjang menceburi bidang Unit Trust Consultant ni, saya dapati banyak persepsi dan salah faham yang digunapakai oleh masyarakat. Salah faham ini bukan sahaja berlaku...

22nd National Sales Convention 2011 – Mines International Exhibition & Convention Centre (MIECC)

Pada bulan May 2011, saya telah berjaya melayakkan diri ke National Sales Convention di MIECC. Sungguh gempak dan meriah, sukar digambarkan dengan coretan ini. Jadi...

Meeting, Training dan Business Opportunity Preview

Salam. Kepada kawan-kawan Synergy Planner Group, sila hadirkan diri anda untuk majlis ilmu kita pada hari Sabtu ini. KLIK untuk detail Training. Kemudian pada petangnya pula...

Rendah ke Darjat Menjadi Seorang Unit Trust Consultant?

Salam. Antara objection-objection yang saya terima daripada prospek ataupun bakal Unit Trust Consultant (UTC) adalah kerja UTC ini adalah kerja yang rendah tarafnya. Adajuga yang...

Stay connected

2,708FansLike
522FollowersFollow
15,283FollowersFollow
131FollowersFollow
1,804FollowersFollow
1,235SubscribersSubscribe