Cool Facebook Timeline Profile

Facebook telah memperkenalkan feature terbaru iaitu Timeline tidak lama dulu. Facebook sekarang sudah menjadi satu trend atau gaya hidup. hampir semua orang yang boleh acces kepada internet ada akaun facebook.

Jadi bila facebook mengumumkan Timeline ini, ramai yang tidak bersetuju dan lebih suka feature yang lama. Namun tidak kurang juga yang menggemarinya. Cuba buat carian kat ruangan search di facebook. Taip “anti timeline”. Keputusannya anda akan dapati berpuluh-puluh page anti timeline telah dibuka.

Saya sendiri sekarang tanpa disedari telah menggunakan timeline. Saya tak tau macamana, tapi saya sekarang menggunakan timeline feature.

antara ciri-ciri baru Timeline ialah:

1. Cover: ini adalah ruangan yang lebih besar untuk anda meletakkan gambar atau apa-apa sahaja. Ianya akan memberikan first impression kepada anda apabila seseorang melihat profile facebook anda

2. Stories: Kongsikan posts, gambar dan event yang paling anda kenangi di Timeline anda. Di sini anda dapat menceritakan cerita anda daripada awal, pertengahan dan sehingga yang terkini.

3. Apps: Disini applikasi-applikasi yang kita guna seperti Foursquare, movies, lagu-lagu yang kita dengar, cerita ataupun berita-berita yang kita baca akan dipamerkan.

Pengguna-pengguna feature Timeline ini dah semakin creative. Banyak cover-cover yang menarik telah dipamerkan.

Berikut adalah contoh-contoh cover timeline yang menarik:

 

 

 

Menarik kan? Saya pun tengah fikir nak buat timeline menarik ni. Tunggu!!! Lepas saya buat nanti saya akan buat posting dengan Cover Timeline baru saya.

Ikuti 11 Best Facebook Timeline Profiles [pics] oleh fbupdates.com. It’s Cool!!!

1 comment

Leave a reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: