Iklan Yang Amat “Open”

Iklan yang sungguh berterus terang

Baru-baru ni, satu gambar mengenai iklan produk Gel Perapat yang disiarkan di akhbar tempatan telah tersebar meluas di ruangan internet terutamanya di laman sosial Facebook.

Ramai juga rakan-rakan Facebook yang berkongsi gambar iklan tersebut.

Secara amnya iklan itu masih lagi menepati syarat-syarat pengiklanan atau pun ‘Advertising Rules’ di mana gambar yang berwarna, mempunyai bilangan patah perkataan yang tidak melebihi 50 patah perkataan dan memaparkan produk itu sendiri digunakan.

Malah, ‘feedback’ atau maklum balas atau dengan kata mudah, pendapat testimoni produk itu juga diletakkan dalam iklan tersebut.

Namun pada aku iklan ini agak “berterus terang”. 🙂 . Kalau anak-anak bawah umur baca, tak faham dan bertanyakan mak bapak diorang, susah gak nak jawab tu. 😆

Ada sesiapa yang nak order gel tu. Nombor telefon ada tertera. 😉 . Saya bukan ejen ya.. Kalau nak order sendiri. Hahahaha…

Cuba anda lihat keratan iklan tersebut. Apa kata anda? Apa komen serta pandangan anda lebih-lebih lagi bagi yang sudah pun berumahtangga?

 

Sumber

Leave a reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: