Jom Jadi Pengurus Bolasepak Di Top Eleven

Top Eleven Online Game

Top Eleven Online Game

Siapa pernah main game Football Manager (FM) ataupun Championship Manager (CM)?

Game ini ialah game mengurus pasukan bolasepak pilihan kita. Yang seronoknya data-data pemain yang terdapat di dalam game tersebut hampir sama dengan pemain-pemain bolasepak yang sebenar di seluruh dunia.

kita boleh juga membeli dan menjual pemain pasukan kita. Boleh membina stadium dan lain-lain kelengkapan sebuah kelab bolasepak seolah-olah kita pengurus bolasepak yang sebenar. Itulah antara sebab mengapa ramai yang menggilai permainan video ini terutama peminat bolasepak.

Aku dulu memang hantu game Championship Manager ni. aku ingat lagi masa belajar kat universiti dulu. Tak boleh berenggang dengan PC dek penangan CM ni. Rela tak makan selagi misi mengurus pasukan bolasepak belum terlaksana.

Yang bestnya lagi, besok final exam tapi malam tu main CM sampai subuh. Hahahaha.. Nasib baik dapat score ok. B rasanya untuk subjek tu.

Top Eleven ni lebih kurang sama la dengan game CM dan FM, cuma game ini dimainkan di talian (online). Kita boleh menggunakan PC tau laptop. Atau install sahaja application di Play Store (untuk pengguna android) dan Apps Store (untuk pengguna iOS)

Game ini boleh dimainkan bersama kawan-kawan facebook kita. Kalau kita invite kawan-kawan kita, kita akan dapat token transfer free. Kawan kita invite tadi pula bila dah daftar dan menyempurnakan beberapa aktiviti, kita akan dapat lagi token transfer.

Apa pentingnya token transfer ini. Gunanya ialah semasa kita hendak membeli pemain baru di kelab kita. Tanpa token pemain baru tidak dapat dibeli walaupun kelab ada banyak wang. Token ini jika terdesak boleh dibeli secara online. Di sinilah pemaju permainan ini akan mendapat bayaran.

Token di Top Eleven

Token di Top Eleven

Oleh kerana game ini adalah live game, maka bukan senang kita nak menang kerana lawan kita pun adalah orang sebenar, bukan komputer. Oleh kerana itu, ada yang cuba mencari jalan untuk menipu. Jika kita buat carian di google, ada banyak link yang menawarkan cheat code untuk bermain secara tipu. Tapi awas!!!. Ada di antaranya yang menipu. Jangan jadi macam mamat ni. Setakat ini aku belum lagi jumpa cheat code yang betul-betul untuk game Top Eleven ni.

Jom main Game Top Eleven. Nak cerita secara details pun panjang sangat. Hehehe.

 

11 comments

    • sohoque 27 April, 2013 at 07:51 Reply

      gua pon dah tinggal lama game2 ni semua sblm ni. tp bila member fb invite ajak main, rasa sonot pulak. heheheh. lgpun game x perlu jenguk selalu cam farmville ka, smurf village ka. match sekali jer sehari. biasanya mlm. sblm tu kalau ada pon member ajak friendly jer la

Leave a reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: