Pameran Beli Barangan Buatan Malaysia

Bunting Pameran Beli Barangan Buatan Malaysia

Pameran Beli Barangan Buatan Di Hall 5

Pameran Beli Barangan Buatan Di Hall 5

Salam dan selamat sejahtera.

Anda tau tak yang sekarang ni ada satu pameran beli barangan buatan Malaysia di Kuala Lumpur Convention Centre?

 pembukaan pameran beli barangan Malaysia

Suasana hari pertama di awal pembukaan pameran

Aku rasa tak ramai sangat orang yang tau. Aku pun kalau tak ada booth kat situ mesti tak tau juga. Pameran ni sebenarnya sudah bermula pada hari Jumaat lagi. Ia telah berlangsung pada 17hb Mei dan akan berakhir pada hari Ahab 19hb Mei 2013.

booth Takaful Malaysia di pameran beli barangan buatan malaysia

Salah seorang tenaga agensi sedang menyiapkan booth Takaful Malaysia

Pada pandangan aku, pameran ini wajar diadakan dengan lebih kerap lagi. Promosinya kena buat gempak lagi untuk menarik lebih ramai peserta pameran dan orang ramai. Setakat yang aku tengok pada hari jumaat lepas dan tadi, penyertaan agak kurang memberangsangkan.

Syarikat yang menyertai program 3 hari ini ada daripada industri kewangan seperti bank dan takaful. Ada banyak juga penyertaan daripada industri pakaian. Yang aku nampak tadi ada Pearl Haya, Fizo Omar dan beberapa syarikat lagi. Daripada kategori solekan dan penjagaan wajah pula ada Simply Siti.

Gerai Pameran dan jualan syarikat rakan aku, Pearl Haya

Ada 3 syarikat yang mewakili pengangkutan ialtu Proton, Perodua dan Modenas. Ya la, 3 syarikat ni je pun yang mewakili pengangkutan yang berstatus tempatan.

Gerai jualan Bola kampung di pameran beli barangan malaysia

Gerai jualan Bola kampung pun ada

Ada juga daripada industri makanan seperti Adabi yang sebenarnya aku sendiri tak tau yang mereka ada mengeluarkan variasi produk mereka. Dan kebanyakkan produknya amat sedap. Aku dah buat food testing sup kambing, sup daging, pasta, sambal udang, sambal kerang dan kopi 3 dalam 1. Kiranya hari Jumaat tu aku breakfast dengan food testing jer. hahahha.

Rugilah pengusaha tempatan tidak merebut peluang ini. Ini adalah kerana event ini adalah untuk mereka. Syarikat bukan syarikat Malaysia tidak dibenarkan membuat pameran di sini. Kiranya persaingan amat sedikit dalam industri masing-masing. Ini akan memudahkan peserta pameran memperkenalkan produk masing-masing.

Tadi sambil pusing-pusing pameran ada RTM interview aku. Masuk TV kot tadi. hehehe

Besok ada satu hari lagi pameran tu. Pada sesiapa yang tak ada rancangan ke mana-mana boleh pergi ke sini. Ok jugak nak shopping kat sini sebab banyak barangan diorang bagi diskaun. Sampai 70% pun ada. Kecuali peserta program ni. Tak dapat la nak jalan-jalan ke sini.

6 comments

Leave a reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: