More

  Arsenal vs Liverpool (Gameweek 24)

  Perlawanan minggu ke 24, musim 2012/13 Arsenal vs Liverpool berkesudahan dengan keputusan seri 2-2.

  Nasib Baik

  Nasib baik tidak kalah. Aku ramalkan pasukan kesayangan aku ni kalah malam tadi. Ini disebabkan keyakinan pemain yang mungkin goyang setelah mengalami kekalahan yang tidak sepatutnya kepada kelab kerdil Oldham.

  Memang tak patut la kalah. Tapi apa boleh buat. Bola itu bulat. Mungkin Liverpool terlalu memandang rendah kepada pasukan Oldham yang dianggap mereka sebagai pasukan underdog tanpa menyedari bahawa yang mereka (Liverpool) juga adalah underdog sekarang ini.

  Jadi pada aku keputusan seri pun sudah ok walaupun keinginan membuak-buak inginkan kemenangan. Seri atau kalah akan menjarakkan lagi daripada pasukan 4 teratas liga.

  Nasib baik juga prestasi Arsenal yang juga kurang memberangsangkan semenjak dua menjak ini.

  Jordan Henderson

  Dia ni seringkali dijadikan bahan kritikan pada musim lepas. Ini kerana corak permainannya yang kurang memberangsangkan. Tidak seiring dengan tanda harga yang dipikulnya. Mungkin taktik dan corak permainan yang diterapkan oleh pengurus/jurulatih sebelum ini kurang sesuai untuknya.

  Musim ini dia agak menyerlah. Malah turut menyumbangkan gol-gol penting buat pasukan The Reds. Prestasinya yang agak memberangsangkan ini membuatkan Joe Allen terpaksa diketepikan.

  Dalam perlawanan ini dia turut menyumbangkan gol kedua Liverpool dengan gerakan solo yang cantik. Gol pertama dijaringkan oleh Luis Suarez.

  Kecewa

  Liverpool telah mendahului dengan 2 gol. Tetapi Arsenal dapat bangkit dan menjaringkan gol penyamaan. Tambah perit gol-gol yang dijaringkan oleh Oliver Giroud dan Theo Walcott berselang seminit.

  Pemain Liverpool kelihatan keletihan. Kecewa kerana Brendan Rodgers tidak segera menukar pemain-pemain keletihan tersebut.

  Apa-apa pun satu mata yang dikutip di tempat lawan pada perlawanan Arsenal vs Liverpool agak berharga. Cuma Liverpool kena memastikan mata penuh demi mata penuh dikutip selepas ini untuk menghambat pasukan atasan. Tugas yang amat berat terutama bertemu Manchester City ditempat lawan diperlawanan seterusnya.

  Saksikan gol-gol pada perlawanan Arsenal vs Liverpool ini:

  http://youtu.be/JLAsmWXBMYo

  Latest articles

  Related articles

  6 Comments

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge