Banyak Idea Tetapi Tak Tertulis

Aku tengah ada banyak idea sejak beberapa hari yang lepas. Tetapi tidak jugak aku mampu untuk menerbitkan entry dek kerana kesibukan kerja sebagai Financial Consultant dan dek kerana mood yang kurang baik untuk penulisan blog. Baru je bukak laptop mood tu akan datang. Sehinggalah hari ni barulah mood ni ok sikit. Tu pun sebab baru berjumpa dengan rakan-rakan blogger di Majlis Pelancaran Applikasi Android Chef Jo.

Selesai majlis itu tadi aku terus mencari surau atau masjid untuk melangsaikan tanggugjawab aku iaitu solat asar. Terfikir pulak aku masa tengah drive cari surau tadi: “apasal aku tak solat kat hotel Cyberview Resort and Spa tadi ek?”. Hmmm…

Aku jumpa surau kat Prima 1 Cyberjaya ni. Kat sini ada beberapa tempat makan. Selesai solat aku pilih untuk lepak kat Old Town White Coffee kat sini kejap sambil pekena Lime Yoghurt Smoothies. Ini sementara menunggu appoinment aku dengan klien Unit Trust pada pukul 8 malam nanti di Putrajaya.

minum lime yoghurt smoothies old town white coffee sambil tulis entri banyak idea tapi tak tertulis.jpg

minum lime yoghurt smoothies old town white coffee sambil tulis entri banyak idea tapi tak tertulis

Aku akan cuba nukilkan idea-idea yang dah aku catatkan isi-isinya di applikasi Evernote aku. Antara idea dan cerita yang akan aku publish ialah sudah tentu tentang majlis pelancaran applikasi android oleh Chef Jo tadi, Cerita tentang aku diupah untuk buat blog perniagaan, kisah klien takaful dan unit trust aku. Oh ya entri pengubat sawang blog telah diterbitkan sekejap tadi.

So, entri-entri tersebut akan menyusul selepas ni. Kena off laptop dah. dah dekat pukul 8. Solat then jumpa klien. Lepas tu boleh balik.

 

6 Comments

  1. Leeza June 20, 2013
    • sohoque June 20, 2013
  2. boni Ultra kacak June 20, 2013
    • sohoque June 20, 2013
  3. Hafizul June 20, 2013
    • sohoque June 20, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

%d bloggers like this: