Beckham Puji Suarez

1
673

 

Foto ihsan dari page Luis 7 Suarez

David Beckham Puji Suarez. Beckham bekas pemain Manchester United tanpa berselindung meluahkan perasaan kagumnya dengan kemahiran kawalan bola yang tinggi oleh Luis Suarez.

Walaupun Beckham bekas pemain Manchester United, kelab yang mempunyai sejarah persaingan sengit dengan Liverpool di dalam sejarah Bolasepak Inggeris, tetapi beliau sanggup turut melahirkan perasaan kagumnya kepada Suarez secara terbuka.

“Gol menentang Newcastle adalah luar biasa,” kata Beckham, seperti yang dilaporkan oleh talkSPORT.

“Cara beliau membawa bola ke bawah, segala-galanya tentangnya adalah menakjubkan. Saya seorang peminat Manchester United dan saya tidak suka untuk mengatakan begitu mengenai pemain Liverpool!

“Sentuhan pertama beliau adalah luar biasa, sentuhan kedua adalah lebih baik. Dia seorang pemain yang hebat dan dia mampu melakukan perkara-perkara sebegitu pada setiap minggu.” Tambahnya lagi.

Kenyataan terbuka Beckham puji Suarez ini dijangka akan membawa kemarahan kepada penyokong Manchester United. Seperti yang diketahui Luis Suarez yang juga dikenali dengan nama timangan El Pistolero adalah pemain yang dibenci oleh para penyokong Manchester United selepas pertikaian membabitkan isu perkauman yang melibatkan dirinya dan pemain pertahanan Manchester United Patrice Evra. Peristiwa ini membawa kepada campurtangan pihak FA England dan menyebabkan Suarez digantung daripada mewakili pasukan Liverpool sebanyak 8 perlawanan.

Penggantungan tersebut menjadi salah satu faktor Liverpool tidak dapat bersaing dengan baik pada musim lepas.

Saksikan gol yang menyebabkan David Beckham puji Suarez tersebut:

http://youtu.be/uyUS9Q_Pc54

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge