ekzema-pada-bayi-2

ekzema pada bayi memang memeningkan kepada ibubapa. sebabnya kalau kita tengok keadaan ekzema pada anak kecil kita yang masih bayi tu memang boleh menitiskan air mata.

apa tidaknya, dalam usia yang begitu kecil, bayi sudah diuji dengan penyakit ini. bayi memang tak tau nak buat apa-apa. hanya mampu berserah jer.

penyakit ni boleh meyebabkan kulit menjadi kemerahan. dan ia sangat merengsakan dan gatal. masalah kepada bayi ini ialah kalau ia masih kecil ia tak pandai menggaru. so hanya menahan jer la gatal dan tidak selesa. paling tidak pun dia memberitahu kita dengan cara menagis.

ekzema pada seorang bayi kalau boleh janganlah dipandang ringan. sebab kalau tak diperhalusi betul-betul ia boleh menjadi mudarat kepada bayi. tambah lagi kalau luka akibat melecet hasil daripada aktiviti menggaru bertambah melarat. pasti ianya menjadi satu masalah lain pula kepada bayi kita.

jadi, sesiapa yang ada bayi yang mengidap ekzema, anda wajib tau cara nak uruskan penyakit ekzema pada bayi anda ini. cari ilmu tentang penyakit ini. tanya pakar dan baca artikel berkenaan ekzema pada pesakit bayi.

moga anda dipermudahkan.

ekzema-pada-bayi-1
ubat-penyakit-kulit-ekzema-1
%d bloggers like this: