Cara – Cara Macamana Nak Kurus

7
3186
cara macamana nak kurus
set kurus Vitamin Shaklee
cara macamana nak kurus
set kurus Vitamin Shaklee

Kenapa tiba-tiba aku berbicara tentang cara – cara macamana nak kurus ni..?

Minggu lepas aku ada membuat temujanji dengan klien Unit Trust aku. Memang tarikh tu adalah giliran klien tu mendapat laporan pelaburan daripada aku. Sambil berborak tentang perancangan kewangan sambil kami mengeteh.

Bila menyentuh bab Takaful, klien ini mengadu bahawa permohonan takaful beliau telah ditolak oleh syarikat Takaful yang beliau ingin sertai. Agak bengang nada suara beliau sewaktu bercerita tentang perkara tersebut.

Bila aku siasat dengan bertanyakan soalan lanjut, ternyata perkara tersebut adalah disebabkan oleh BMI. Dengan ertikata lain klien ini termasuk di dalam kategori obesity ataupun berat badan berlebihan.

Sebenarnya permohonan beliau bukannya ditolak tetapi dinaikkan sumbangan kerana faktor berat badan beliau. Berat badan yang melebihi index BMI 30 biasanya dikira dalam kategori terlalu gemuk (obesity).

Teringat aku tentang vitamin Shaklee yang memang terbukti bagus untuk kesihatan. Aku pernah terbaca tentang macamana kombinasi vitamin Shaklee boleh digunakan untuk mempercepatkan proses untuk menguruskan badan.

set cara macamana nak kurus

caranya, pada 3 hari pertama program diet ini, vitamin Herb Lax perlu diambil sebanyak 3 biji pada setiap malam. Ini bertujuan supaya usus kita dibersihkan. Kesannya akan menjadikan vitamin mudah diserap oleh badan kita.

Selepas 3 hari penggunaan vitamin Herb Lax, mulalah mengambil vitamin Lecithin sebanyak 3 biji dan 1 biji vitamin Omega Guard selepas sarapan.

Sebenarnya tak mengapa untuk kita mengambil sarapan yang agak berat. Ini kerana badan kita memang memerlukan tenaga untuk berkerja seharian nanti. Yang dilarang adalah mengambil makanan berat sewaktu makan malam kerana memang badan tidak menggunakan banyak tenaga di waktu malam. Di waktu malam badan menghabiskan menghabiskan sebahagian besar masa dengan aktiviti tidur.

Semasa rehat sebelah pagi (tea break), bancuh satu scoop Cinch dengan air. Perlu diingat, air hendaklah bersuhu biasa untuk tidak memusnahkan protein yang terdapat dalam Cinch. Minum di waktu rehat ini perlu supaya kita tidak merasa lapar yang berlebihan sewaktu makan tengahari nanti.

Makan tengahari pula kita kurangkan pengambilan kalori. Jika mengikut saranan Kevin Zahri, seorang pakar senaman dan nutrisi, beliau mencadangkan supaya hanya memakan segenggam nasi sahaja di waktu makan tengahari. Kevin Zahri juga mempunyai program diet beliau sendiri.

Lebihkan sayur, sup dan buah boleh membantu kita merasa kenyang. Lepas itu ambil 3 biji vitamin Lecithin serta sebiji vitamin Omega Guard.

Bancuh lagi 1 scoop Cinch dengan air minuman ataupun jus untuk mevariasikan minuman sewaktu minum petang. Tujuannya sama seperti tadi iaitu untuk mengelakkan kita merasa lapar semasa makan malam nanti. Cuma kali ini tambah lagi sebiji vitamin Omega Guard.

Makan malam jangan ditinggalkan. Sebabnya ia akan menyebabkan kita merasa lapar kerana memang ini sudah menjadi tabiat kita sejak lama dahulu. Jika kita meninggalkan makan malam, ia akan menyebabkan nafsu makan kita bergelora. Ia juga akan merendahkan kadar metabolisme badan.

Cuma kena kawal supaya makan malam tersebut tidak berat. Jika tak mahu makan nasi pun pastikan kita makan makanan lain yang berserat seperti biskut. Selepas itu ambik vitamin Alfalfa sebanyak 3 biji.

Yang paling penting untuk program diet ini ialah istiqamah dan disiplin. Jangan cepat rasa putus asa jika alat penimbang kita tidak menunjukkan keputusan drastik yang kita harapkan.

Diet sihat dengan vitamin Shaklee ini tidak memecahkan otot malah ia memecahkan lemak. Sebab itulah keputusan timbangan agak lambat tidak seperti yang kita harapkan. Mencatatkan pengurangan berat antara 200gram – 500gram sudah cukup baik untuk kita dengan program diet cara ini.

Moga cara ini dapat membantu klien yang mengalami obesity tadi. Moga ianya juga dapat memberi panduan kepada kita untuk membuat program diet dengan Vitamin Shaklee.

Anda juga boleh mencuba program diet ATKINS. Sila klik link di bawah:

> TEKNIK KURUS DIET ATKINS – Membakar Lemak Pantas <<

Note:

Izeara XtraVaganza, satu lagi produk kuruskan badan yang sedang hangat diperkatakan.
Boleh juga cuba Cara Kuruskan Badan Tanpa Berlapar Dengan C-TriMax

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge