Law Of Attraction Konsep Yang Diciplak Daripada Hadith

Siapa dah baca buku "Law of Attraction"? Kepada orang berkerjaya yang melibatkan sales dan potensi pendapatannya "sky is the limit", buku ataupun konsep Law...
Poster Persembahan di Istana Budaya

Lawak Ke Der 3 Di Istana Budaya Sangat Menghiburkan

Lawak Ke Der 3. Kali pertama aku tengok Lawak Ke Der secara live. Sebelum ni tengok melalui Youtube je. Pengalaman pertama yang sungguh hebat! Pertama...

Presentation Menarik Makna Bacaan Dalam Solat

Pagi ni aku terjumpa presentation ni di wall seorang sahabat facebook aku. Ia adalah tentang makna bacaan wajib dalam solat kita. Presentation dibuat dalam...
gambar orang cuci kereta

Kuala Terengganu Tiada Kumar?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kelmarin aku balik kampung aku di Kuala Terenganu. Pulang semula ke ibu kota malam tadi. Ada beberapa objektif trip balik kampung...

Ilmu Formula Modal Insan – Ilmu Kenal Karektor Manusia

Salam dan selamat sejahtera. Dulu, 4 atau 5 tahun yang lepas aku pernah belajar ilmu membaca karektor seseorang berdasarkan tarikh lahirnya. Sifu aku yang bertanggung...

Baca Minda Orang Dengan Mandala Painting

Boleh ke kita baca minda orang? Kalau tanya aku, aku jawab boleh..! Tapi bukanlah baca sebijik sebijik apa yang orang tu fikir. Secara generalnya...

Cuba Menulis Guna Teknik SEO

Selama ini aku ada terbaca entri di sana sini blogger-blogger otai bercakap tentang SEO. Aku yang baru berkecimpung ini antara faham dan tidak, ikutilah...

Oh Buffet Ramadhan…

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sudah 5 hari kita berpuasa. Alhamdulillah kita semua dapat mengharungi dengan tabah walaupun pada hari pertama dan kedua terasa ujian agak...

14 Tahun Usianya.. Masih Setia Berbakti

Lama dah aku tak pakai jam. Dah lebih 6 tahun rasanya. Sebelum tu aku pakai jam Seiko Premier hadiah hantaran pengantin perempuan kepada pengantin...
whatsapp logo

Menunjuk-nunjuk di Laman Sosial

Whatsapp Semalam aku terima satu mesej dalam whatsapp group. Rasanya anda pun mungkin ada terima mesej ni yang pastinya cepat berlegar-legar di whatsapp masing-masing. Ini adalah...
Kontes Video Funderful Yeo's 2013

RM40,000 Wang Tunai Untuk Direbut Dengan Yeo’s Funderful Video Contest

Rezeki ada di mana-mana. Terpulang kepada kita hendak merebutnya atau tidak. Jika minda negatif, awal-awal dah cakap tak boleh, resultnya memang tak boleh. Cara...

Gillette Brazil Affinity

Lelaki dan bolasepak hampir tidak dapat dipisahkan. Ini terbukti apabila mereka sanggup bersengkang mata sehingga dinihari hanya kerana ingin menyaksikan pasukan bolasepak kegemaran mereka...

Stay connected

2,710FansLike
522FollowersFollow
15,497FollowersFollow
127FollowersFollow
1,796FollowersFollow
1,160SubscribersSubscribe

Latest article

Kelebihan Orang Yang Menuntut Ilmu

"Barangsiapa melalui satu jalan untuk mencari ilmu, Allah akan permudahkan baginya jalan menuju syurga. Para Malaikat akan membentangkan sayapnya kerana redha kepada...

Oooo Baru Aku Paham Sebab Apa Aku Ada Batu Karang…

Medical Check Up.. Buatlah secara regular Alkisahnya, aku pergi buat Medical Check Up. Yang pertengahan punya.. Bukan yang betul-betul...

Anda Usahawan? Anda Rugi Jika Terlepas Event Ini…!

Untuk menceburi bidang perniagaan, perkara yang paling utama adalah ilmu. Ilmu perniagaan amat perlu untuk kita terus kekal dalam perniagaan yang kita...