gambar tersusun tong air

Jadual Catu Air Selangor

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini dan besok adalah giliran kawasan perumahan aku tiada bekalan air. Memang dah 2 minggu catuan air kat kawasan Shah...

Jujur Dengan Pasangan Menjamin Kerukunan Rumahtangga

Jujur. Sifat yang amat dituntut dalam Islam. Peniaga yang jujur dalam timbangan dijanjikan syurga oleh Allah. Ada hadith yang menyebut tentang itu. Jujur dengan...

Jangan Gunakan Kad Pengenalan Sebagai Touch n GO Card… Bahaya!!!

Korang dah tau kan yang Kad Pengenalan ataupun IC kita tu boleh digunakan sebagai card Touch n Go jugak? Ke ada lagi yang tak...
whatsapp logo

Menunjuk-nunjuk di Laman Sosial

Whatsapp Semalam aku terima satu mesej dalam whatsapp group. Rasanya anda pun mungkin ada terima mesej ni yang pastinya cepat berlegar-legar di whatsapp masing-masing. Ini adalah...

Tips Menahan Lapar Ketika Berpuasa

Petua ataupun tips menahan lapar ketika berpuasa ini dikongsikan oleh AlFadhil Ustaz Hanafi Abdul Malek sewaktu beliau datang ke surau kawasan perumahan aku untuk...

Cuba Menulis Guna Teknik SEO

Selama ini aku ada terbaca entri di sana sini blogger-blogger otai bercakap tentang SEO. Aku yang baru berkecimpung ini antara faham dan tidak, ikutilah...

Lokasi Pelancongan Tahun Melawat Malaysia 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahun 2014 adalah Tahun Melawat Malaysia. Tahun 2014 juga aku lihat banyak peluamg untuk aku melangkah dengan lebih jauh lagi di...

Idea Hadiah Hari Ibu Yang Best

Selamat Hari Ibu mak...! Hurmm.. Hari Ibu dah tak lama lagi dah. Bila tiba Hari Ibu ni, aku memang rasa lain macam sikit. Serius cakap...

Menang Contest SEO MHAM – Alhamdulillah Mereka Tidak Mendabik Dada

Menang contest Minyak Herba Asmak Agak terlambat entri ni terhasil. Hahaha... tak per. Entri tak penting pun ni. Cuma nak luahkan pandangan jer. Yup.. Aku menang...
kedudukan dalam solat berjemaah

Dilema Jadi Imam Solat

Salam Jumaat. Situasinya begini: Aku sedang dalam perjalanan. Aku singgah di surau di satu tempat tu untuk solat. Ia bukan kawasan aku. Memang tepat-tepat dah masuk...

Rahsia Team Juara Astro Celebrates Merdeka

  24hb Ogos 2013 baru-baru ini menyaksikan ramai bloggers dijemput utk menyertai event yg memerlukan bloggers  bergerak aktif. Event tersebut adalah event Astro Celebrates Merdeka....
gambar-orang-bersyukur

Rezeki Yang Tidak Disangka Hadir Dalam Pelbagai Bentuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Seringkali kita dambakan rezeki mudah datang kepada kita. Dalam doa selalu kita titipkan supaya kita dimurahkan rezeki. Kita juga selalu amalkan amalan-amalan...

Stay connected

2,708FansLike
522FollowersFollow
15,248FollowersFollow
131FollowersFollow
1,808FollowersFollow
1,253SubscribersSubscribe