Berniaga Sambil Bersedeqah.. InsyaAllah Lebih Berkat…

Hari ni agak produktif. Happy jer rasa. Hehehe. Korang tau sebab apa? Sebabnya perancangan aku berjalan dengan ajak lancar. Kerja macam aku ni macam...

Kelemahan Insurans Kenderaan Takaful Malaysia

Aku bukanlah blogger yang suka cari kesalahan orang. Dan bukan juga jenis yang suka tulis benda-benda yang merendahkan orang lain. Ada la satu artikel,...
perunding unit amanah

Limpahan Rezeki Di Industri Unit Trust

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Rezeki ada di mana-mana. Cuma bergantung kepada kita untuk mencarinya. Yang pasti jika hanya berpeluk tubuh pasti ianya sukar diperolehi. Apatah...
gambar cukai jalan

Tips Simpan Duit Untuk Membayar Insurans Dan Cukai Jalan Kereta Kita

Sesiapa yang mempunyai kereta mesti kena bayar cukai jalan dan insurans pada setiap tahun. Kecuali kereta tu tak digunakan di jalan raya. Memandu kereta...

Melayu Boleh Maju Dalam Industri Unit Trust Dan Takaful

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entri ni ditulis apabila aku terbaca entri daripada Pakar Niaga yang singgah komen artikel di blog aku sebentar tadi. Seperti biasa jika...
perlindungan assets dengan pelan takaful

Aku Semai Benih Orang Lain Tuai Hasil

Salam dan selamat sejahtera. Macam best je tajuk ni kan? Tapi memang betul. Kadang-kadang dalam dunia ini, kita yang semai benih tetapi orang lain yang...

Jual Semula Pelaburan Unit Trust Sejauh Mana Keperluannya

Suatu hari saya dapat mesej dalam Whatsapp. Ianya daripada klien saya. Kata beliau dalam mesej tersebut: "Ishak, aku mau jual semula pelaburan unit trust yang...

Berkereta Mewah Menjadi Satu Kemestian Untuk Bisnesman?

Salam. Berkereta mewah menjadi satu kemestian untuk bisnesman di masa kini. Ia telah menjadi kayu ukur untuk ramai individu yang bergelar bisnesman dewasa ini. Ia...

Stay connected

3,574FansLike
522FollowersFollow
15,134FollowersFollow
132FollowersFollow
1,818FollowersFollow
1,290SubscribersSubscribe