Doa dan Petua Memulakan Perjalanan

Assalamualaikum dan salam sejahtera, salam Jumaat. Sebelum ini aku amalkan membaca doa ini sebelum aku makan ataupun minum. Terutamanya di restoren-restoren baru yang yang aku...

Tak Habis-habis Lagi Cerita Kebaikan Pak Yus Jambu

Salam Jumaat yang penuh berkat. Hari yang paling agung berbanding dengan hari-hari yang lain. Banyak amalan yang disarankan untuk kita amalkan di hari yang mulia...

Amal yang kecil pada pandangan kita tapi mungkin besar di pandangan Pencipta

Hari ini tiba masa kereta aku diservis. Bunyi bising berdengung sewaktu kelajuan mencecah 70 km/jam memang mengganggu pemanduan sejak seminggu yang lalu. Pagi ini...

Cara Terbaik Kejutkan Anak Untuk Solat Subuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari Jumaat datang lagi. Penghulu segala hari. Bila pangkatnya adalah penghulu hari pasti ada keistimewaan yang ada pada hari ini yang...

Hukum Menggunakan Ayat Al-Quran Dan Azan sebagai Nada Dering Telefon

As-Salam. Saya dapati masih ramai lagi di kalangan kita yang menggunakan ayat-ayat Al-Quran sebagai ringtone/nada dering. Niat mereka mungkin baik iaitu mungkin mendapat pahala apabila...

Berbaktilah Selagi Mana “Anak Kunci Syurga” Masih Hidup

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari Jumaat, penghulu segala hari datang lagi. Syukur ke hadhratNya kerana kita masih lagi diberi kemudahan pinjaman untuk terus kekal berada...

Aku Tak Tahu Di Mana Rezekiku.. Tapi Rezekiku Tahu Di Mana Aku

Nukilan ini terlalu indah untuk aku abaikan. Terlalu rugi untuk tidak aku hadamkan. Terlalu kedekut untuk tidak aku kongsikan. Nah..! Untuk korang. Baca.. Hayati.. Hadamkan.....

Amalan Bulan Ramadhan Yang Disarankan – Bhg 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan. Di dalamnya terkandung hadiah berupa ganjaran pahala yang berlipatkali ganda daripada bulan-bulan yang lain....

Kelebihan Orang Yang Menuntut Ilmu

"Barangsiapa melalui satu jalan untuk mencari ilmu, Allah akan permudahkan baginya jalan menuju syurga. Para Malaikat akan membentangkan sayapnya kerana redha kepada...

Apakah Waktu Imsak Itu Bida’ah?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Dan salam sejahtera. Sudah beberapa hari aku tidak update blog aku ni. Aku sebenarnya masih di dalam proses membiasakan diri dengan bulan...

Misteri ‘Suara dari langit’ Terjawab

SHAH ALAM - Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (Mosti) menafikan dengkuran kuat diselang seli bunyi nyaring frekuensi radio di Kota Semarahan pada 11 an...

3 Waktu Berdoa Dalam Solat

السلام عليكم ورحمة الله.... Salam Jumaat kepada semua. Antara sedar tak sedar banyak juga aku dah kongsikan tentang tips dan petua berdoa supaya cepat makbul. Antaranya...

Stay connected

2,716FansLike
522FollowersFollow
15,422FollowersFollow
127FollowersFollow
1,807FollowersFollow
1,203SubscribersSubscribe

Latest article

video

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Hadir Ke BioUsahawan 2019

Bebaru ni aku ada kongsikan tentang satu event yang penting untuk para usahawan sertainya supaya mendapat pelbagai peluang dalam mengembangkan perniagaan mereka...
video

Noraniza Idris “Malai Solo Tour 2019/2020”

Irama Malaysia amat sinonim dengan penyanyi Noraniza Idris yang mesra dengan panggilan Kak Ani. Siapa yang tidak kenal penyanyi nombor satu Irama...

Set Penjagaan Rambut Asmak Lain Dari Yang Lain.. Aku Jatuh Hati!

Orang lelaki sekarang tak macam dulu. Dulu orang lelaki ni simple sangat. Tak der nak guna produk penjagaan diri macam lelaki zaman...