Aku Dipaksa Berehat…!

Ya.. Aku "dipaksa" berehat. Demam ini memaksa aku berehat daripada aktiviti blogging dan mesyuarat. Dan aku sedar ada hikmah yang amat besar di sebalik...

Berbaktilah Selagi Mana “Anak Kunci Syurga” Masih Hidup

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari Jumaat, penghulu segala hari datang lagi. Syukur ke hadhratNya kerana kita masih lagi diberi kemudahan pinjaman untuk terus kekal berada...

Elakkan Dosa Jariah Di Blog Dan Media Sosial.

Salam jumaat.... Hari Jumaat biasanya ada Nasi Beriyani best kat Masjid. Bab nasi beriyani ni ada 2 kesan kepada jemaah masjid. Yang pertama ia menggalakkan...

Setahun Selepas Kematian Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat

Jumu'ah sa'adah... Jumaat yang diberkati, Setahun lepas, Seawal sebelum subuh kita jejak bersama puluhan ribu lain ke Pulau Melaka, Kelantan, menyantuni perginya seorang murabbi ummah, guru sangat...

Cara Terbaik Kejutkan Anak Untuk Solat Subuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari Jumaat datang lagi. Penghulu segala hari. Bila pangkatnya adalah penghulu hari pasti ada keistimewaan yang ada pada hari ini yang...

Biodata Nabi Muhammad SAW

24 Disember nanti adalah hari keputeraan nabi Muhammad SAW. Sempena hari tersebut marilah kita mengambil pengajaran daripada perjalanan hidup baginda. Marilah kita sama-sama berusaha...

Tak Habis-habis Lagi Cerita Kebaikan Pak Yus Jambu

Salam Jumaat yang penuh berkat. Hari yang paling agung berbanding dengan hari-hari yang lain. Banyak amalan yang disarankan untuk kita amalkan di hari yang mulia...

Amal yang kecil pada pandangan kita tapi mungkin besar di pandangan Pencipta

Hari ini tiba masa kereta aku diservis. Bunyi bising berdengung sewaktu kelajuan mencecah 70 km/jam memang mengganggu pemanduan sejak seminggu yang lalu. Pagi ini...

Tips Paling Simple Untuk Menjadi Orang Kaya

Petang tadi aku di tag pada status FB Ustaz Azhar Idrus. Tak tau lah UAI original ke tak ni. Aku tak cek pulak. Tak pe...

Doa Untuk Anak Hadapi Peperiksaan UPSR

  Besok akan bermulalah peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR). Setelah segala yang diusahakan oleh pihak sekolah, anak kita malah kita sendiri dalam mendorong dan...
niat-puasa-sebelum-sahur

Senarai Amal Ibadah Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum.   Daripada Abu Hurairah R.A bahawa nabi s.a.w bersabda: "sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan pengharapan, akan diampunkan segala dosa-dosanya yang terdahulu. ~...

Perihal Puasa Sunat ‘Asyura

Puasa 'Asyura adalah salah satu puasa sunat yang dibuat oleh Rasulullah. Maka untuk kita yang mengamalkannya selain daripada mendapat pahala daripada Allah, kita juga...

Stay connected

2,716FansLike
522FollowersFollow
15,409FollowersFollow
127FollowersFollow
1,810FollowersFollow
1,205SubscribersSubscribe

Latest article

video

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Hadir Ke BioUsahawan 2019

Bebaru ni aku ada kongsikan tentang satu event yang penting untuk para usahawan sertainya supaya mendapat pelbagai peluang dalam mengembangkan perniagaan mereka...
video

Noraniza Idris “Malai Solo Tour 2019/2020”

Irama Malaysia amat sinonim dengan penyanyi Noraniza Idris yang mesra dengan panggilan Kak Ani. Siapa yang tidak kenal penyanyi nombor satu Irama...

Set Penjagaan Rambut Asmak Lain Dari Yang Lain.. Aku Jatuh Hati!

Orang lelaki sekarang tak macam dulu. Dulu orang lelaki ni simple sangat. Tak der nak guna produk penjagaan diri macam lelaki zaman...