Parents

my life as a parent… Ini adalah entri berkenaan parenting / kekeluargaan. pasal keluarga aku, pasal tips, nasihat dan segala mak nenek tentang parenting masuk sini

Terbaiklah Sesi Kaunseling / workshop Eczema anjuran Hospital Pakar Avisena Shah Alam Ni..!

sesi kaunseling eczema yang dibimbing oleh Dr Kartini Farah Rahim anjuran Hospital Pakar Avisena memang terbaik. Sebab apa..? Baca ni..

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Baru Selesai Urusan Pendaftaran Anak Untuk Darjah Satu

Ya.. Baru jer selesai kejap tadi. Aku singgah di sekolah tempat anak aku akan belajar selepas sarapan tadi. Alhamdulillah.. Selesai..! Mesti korang tertanya-tanya kenapa aku...

Support Untuk Anak PT3

Hari ni aku ke sekolah Iqbal. Saja nak bagi support sikit. Hari ni subjek Sains. Rata-rata orang cakap susah. Lagipun dia lepas Subuh tadi...

Done Hari Pertama UPKK dan PT3

"Papa.. kakak buat macam papa ajar semalam.. 4 jer yang kaka bulatkan..." Terus terpacul ayat tu daripada Iffah pukul 4 tadi, masa aku jemput dia...

Doa Untuk Anak-Anak Yang Bakal Menghadapi PT3 dan UPKK…

Hari ini bermulalah perjuangan 2 orang anak aku dalam peperiksaan. Iqbal dengan peperiksaan PT3 nya.. Iffah pula ada peperiksaan UPKK. Selain anak-anak aku, 3...

4 Soalan Wajib Yang Perlu Korang Tanya Masa Jumpa Cikgu Untuk Ambil Report Card

Mesti ada yang terfikir apa soalan yang perlu korang tanya masa jumpa cikgu kelas anak untuk ambil report card anak kan? Mesti terfikir punya.....

Wajarkah kita menghantar anak seawal usia 7 tahun ke sekolah agama?

Terbaca status Facebook seorang rakan tentang kewajaran menghantar anak seusia 7 tahun ke sekolah agama. Aku tulis entri ni sebab rasa tak puas bagi...

Drama Air Mata di Awal Pagi…

Drama air mata di pagi hari... Pukul 6.40 pagi kami (aku, isteri dan Iffah) sampai di rumah pengasuh baru Ifza. Sepatutnya semalam kami dah hantar...

AGAINST24 – Produk Penjagaan Bayi Yang Sesuai Untuk Semua

Bukan senang nak pilih mandian bayi tau..! Produk penjagaan bayi yang mana yang paling sesuai dan best untuk anak aku ya..? Siapa yang dah jadi ibu...

Dedahkan Tentang Profession Pilihan Anak anda Dengan MYCHAMPION

Pupuk cita-cita anak-anak sedari kecil Ingat tak masa kecil dulu... Kalau orang tanya nak jadi apa, mesti kita jawab nak jadi cikgu. Tak pun askar...

Kerja Bertemankan Anak…

Salam... Hurmmmm... Hari ni aku kerja kat KL. Hantar isteri ke tempat kerja terus masuk ofis aku (Starbucks). Hehehehe. Memang hari ni aku fokus pada kerja...

Stay connected

2,700FansLike
522FollowersFollow
15,165FollowersFollow
132FollowersFollow
1,816FollowersFollow
1,280SubscribersSubscribe