7 Sebab Kenapa Anda Perlu Blogwalking

Assalamualaikum dan salam sejahtera Blogwalking... Pengertiannya mengikut pemahaman aku ialah melawat, menziarah, atau membaca blog orang lain satu demi satu sambil meninggalkan komen atau jejak...
gambar seo

Bahaya Contest SEO Kepada Blog Kita

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tajuk entri kali agak menakutkan. Ada bahayanya menyertai contest (juga ditulis kontes) SEO kepada blog kita rupanya. Ada keburukan menyertai contest...
gambar SEO

Adakah SEO Penting Kepada Blog Kita

Masih aku teringat seorang rakan blogger bertanya kepada aku: Penting sangat ke tahu SEO ni. Aku ni tak kesah sangat pasal SEO ni. Aku tulis...
fokus niche

Niche Blog Jangan Terlalu Luas

Niche blog adalah antara perkara asas yang amat penting kita fikirkan untuk kelangsungan perjalanan blog kita di hari mendatang. Seeloknya apa yang kita nak...

Ranking Terkini Alexa Untuk Sohoque.com

Ada perdebatan adakah ranking alexa penting pada sesuatu blog. Ada yang cakap ianya penting kerana ada pengiklan yang mengambil kira ranking tersebut. Ada yang...

Selalu Kemaskini Borang Kaji Selidik Nuffnang

Tips supaya disukai Nuffnang yang seterusnya selain daripada setting blog yang professional dan tidak terlibat dalam penulisan berbaur politik ialah kena selalu kemaskini borang...

Elakkan Menulis Blog Tentang Politik Dan Perkauman

Tips supaya disukai Nuffnang seterusnya ialah elakkan menulis blog tentang politik dan perkauman. Aku maksudkan yang keterlaluan. Sikit-sikit yang tidak menyinggung pihak lain tak...

Setting Layout Blog Biarlah Nampak Professional

Bloggers biasanya memilih dua platform popular untuk menulis blog mereka. Platform yang aku maksudkan ialah Blogspot dan Wordpress. Dengan kedua-dua paltform inilah bloggers memilih design...

Tips Supaya Disukai Nuffnang

Blogging industri sekarang tidak seperti dahulu. Dahulu belum ramai lagi bloggers. Sekarang bloggers dah ramai. Saban hari ada saja blog baru yang lahir. Untung la...

Plugin Mesti Install – Antivirus For WordPress

Salam dan selamat sejahtera. Dah lama rasanya aku tidak berkongsi review plugin untuk wordpress ini. Setelah blog aku diserang hebat oleh beberapa gerombolan Malware sedikit masa...

LIKE Page Facebook Palsu, Wajarkah Memilih Jalan Tersebut

Di zaman IT ini segalanya cepat. Begitu juga dalam perniagaan. Kalau dulu sesuatu perniagaan memakan masa yang agak lama untuk membina jenama, sekarang tidak...

Budak Zaman Sekarang Main iPad, Aku Dulu Main Batu Seremban Je

Budak zaman sekarang main iPad, aku masa kecil dulu main permainan tradisional je. Apa cerita ni? ;-) Dua hari lepas (hari Rabu), aku balik dari...

Stay connected

2,710FansLike
522FollowersFollow
15,355FollowersFollow
127FollowersFollow
1,806FollowersFollow
1,213SubscribersSubscribe

Latest article

Nasib Baik Aku Moved On… Avisena Specialist Hospital Seperti Nafas Baru Buat Ifza…

Dulu… Kami Kecewa dengan DEMC Masa ini Avisena masih dikenali sebagai DEMC. Dulu DEMC...

Butik HQ Lima Waktu Berpindah Ke Tempat Baru

3 sebab utama mengapa aku suka Lima Waktu Kalau tanya aku pasal jubah ataupun...
video

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Hadir Ke BioUsahawan 2019

Bebaru ni aku ada kongsikan tentang satu event yang penting untuk para usahawan sertainya supaya mendapat pelbagai peluang dalam mengembangkan perniagaan mereka...