buat duit dengan blog dan media sosial

Penting Ke Media Sosial Kepada Blogger

Ada orang tanya aku penting ke media sosial kepada blogger. Jawapan aku: bergantung kepada objektif blogger itu berblogging. Jika blogging hanya lah hobi semata-mata kepada...

Cara Untuk Semak Tempat Mengundi

Bahang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13) telah mula terasa. Banyak "tanda-tanda awal" telah berlaku. Malah sudah ada pun "tanda-tanda akhir" yang berlaku. Ada...

Cerita Tentang Kata Kunci Yang Sedang Hangat Lagi

Ermmm.. Aku baru jer sampai di bandar Kuantan. Lama jugak drive tadi. Walaupun jarak KL - Kuantan bukanlah jauh sangat tapi dek kerana masalah...

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

Contest bersama Cik Tom dan Exabytes ini adalah contest pertama yang aku sertai sejak aku berkecimpung dalam arena penulisan blog sejak Januari 2012 yang...

Doa Untuk Keluarga Bahagia

Saya baru terbaca kisah pergolakan keluarga ini dari blog SweetKurma. Sedih la kalau berlaku macam tu pada family kita. Na'udzubillah.. Moga kita dan keluarga...

Syukur Ya Allah, Terima Kasih Ya Akhi

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 4 hari yang lalu adalah antara hari-hari yang getir dan cemas di dalam hidup aku. Aku terpaksa mencari satu jumlah wang...

Kisah 50 Sen, Kisah Menyentuh Hati

Jumaat yang lalu saya menerima satu kisah pendek yang dikongsikan oleh seorang rakan di group whatsapp. Ceritanya amat ringkas bertajuk kisah 50 sen namun...

Jom Cari Pendapatan Sampingan

Alhamdulillah. Agensi saya makin berkembang maju dari sehari ke sehari. Synergy Khalifs AdvisorĀ (SKA) makin dikenali. Sehubungan itu SKA yang aktiviti utamanya ialah memberi ilmu dan...
gambar jenama printer

Brother Turut Membantu Mangsa-Mangsa Taufan Haiyan Di Filipina

Taufan Haiyan yang melanda negara Filipina baru-baru ini membawa kesan yang amat buruk kepada penduduk setempat. Puluhan ribu nyawa melayang, Jasad-jasad berselerakan di mana-mana....

Cara Rasulullah Menghitung Tasbih

Rasulullah mempunyai cara tersendiri dalam menghitung tasbih. Cara Rasulullah menghitung tasbih adalah seperti yang dinyatakan di dalam hadith di bawah: "Abdullah bin 'Amr berkata: "Saya...

Tips: Doa Pelindung Untuk Anak-Anak

  Anak-anak kita yang masih kecil masih lemah fizikal dan mental (semangat) nya. Mereka ini amat mudah terkena musibah seperti diganggu oleh Syaitan, gigitan binatang...

Boikot McDonalds Untuk Hukum Yahudi, Perbuatan Salah?

Sejak beberapa hari ni banyak gambar-gambar dan berita-berita di media massa dan eletronik termasuk Facebook dan Twitter tentang serangan dan kemusnahan yang dilakukan oleh...

Stay connected

9,203FansLike
522FollowersFollow
14,840FollowersFollow
133FollowersFollow
1,794FollowersFollow
1,300SubscribersSubscribe