Cool Facebook Timeline Profile

Facebook telah memperkenalkan feature terbaru iaitu Timeline tidak lama dulu. Facebook sekarang sudah menjadi satu trend atau gaya hidup. hampir semua orang yang boleh...

I’ve Been Demoted By Nuffnang…!

Huhuhuhu.. Sedih..!!! Semalam bila aku tengok status kat Nuffnang, aku dah kena demoted. "Apa jenis blogger picisan aku ni. Baru sekejap naik satu takuk...

Macamana Nak Buat PicBadge Untuk Facebook Profile Picture

Hari ni aku nak share ilmu macamana nak buat picbadge. Apa itu picbadge? PicBadges ialah social network, yang membolehkan pengguna (individu ataupun bisnes) untuk...

Lampu LED Jimat Tenaga Eletrik

Penat pindah rumah sudah beransur hilang. Sekarang penat menghantar dan mengambil anak sekolah. Ini adalah kerana aku belum jumpa dan masih mencari van ataupun...

Masuk Hospital…!

Bukan aku yang masuk hospital tetapi kereta Honda Civic aku yang masuk hospital dia aka workshop. Sejak 2 minggu yang lalu kipas kat depan enjin...

Survey Form

Minggu lepas, semasa tengah tunggu appoinment yang seterusnya aku berhenti minum di Restoren Al-Bidayah Bandar Baru Selayang. Kedai mamak ni biasa-biasa jer tapi wifi...

Bertudung & Ungkapan Hina Hukum?

Februari 18, 2008 · Bertudung & Ungkapan Hina Hukum? Oleh : Ust Zaharuddin Abd Rahman “Tak pe ustaz kan, pandangan pertama tak berdosakan, cuma kami pandang lama...

Messi Atasi Pendapatan Beckham

Berikut adalah pemain bolasepak yang mendapat pendapatan tertinggi (Laporan terkini ini disediakan oleh majalah France Football): 1. Lionel Messi Selain bergelar pemain terbaik dunia, penyerang Argentina,...

Membaca Al-Quran Secara Online.

    Tengah-tengah membelek-belek blog orang, terserempak dengan blog ni: http://nurizspace.com. Ada artikel tentang Al-Quran online. Websitenya ialah: http://tanzil.net/#1:1 Antara keistimewaan website ini ialah: boleh buat carian ayat,...

Fatwa Mufti Besar Al-Azhar: Wajib Bunuh Bashar Al-Assad

Pemerintahan kuku besi rejim Al-Assad di Syria yang diketuai oleh presidennya Bashar Al-Assad telah mengundang para ulamak dunia Islam membincangkan konflik Syria dengan lebih...

Kisah Kopi Tahi Musang (Kopi Luwak) Lagi – Video

Saksikan bagaimana proses pembuatan Kopi Luwak dan komen penggemar kopi. Klik sini untuk perihal kopi luwak. Dan sini untuk hukum meminum kopi luwak oleh Majlis Fatwa...

Man United, Man City Tersingkir Saingan Liga Europa…!

Dua kelab bolasepak dari Manchester yang sedang mendahului saingan Liga Premier Inggeris di tempat pertama dan kedua ini gagal meneruskan cabaran seterusnya untuk menjulang...

Stay connected

9,203FansLike
522FollowersFollow
14,840FollowersFollow
133FollowersFollow
1,794FollowersFollow
1,300SubscribersSubscribe