Chicharito Minat Nabi Muhammad Dan Islam

7
1308

i'm not a muslim, but i do admire prophet muhammad s.s.w and islam

Hari ni heboh dalam twitter dan facebook tentang ucapan Chicharito kepada CNN News:

I’m not a Muslim, but I do admire Prophet Muhammad S.A.W and Islam

Saya walaubagaimanapun cuba google CNN news untuk daparkan berita penuh tetapi belum jumpa artikel penuh ucapan Chicharito minat Nabi Muhammad dan Islam itu.

Kepada sesiapa yang tidak kenal siapa itu Chicharito:

xavier hernandez chicharito
I’m not a muslim, but I admire Prophet Muhammad S.A.W and Islam

Chicharito ialah pemain penyerang pasukan Manchester United. Nama sebenarnya ialah Javier Hernández Balcázar. Pemain kelahiran Mexico ini menggunakan nama samaran Chicharito yang bererti “little pea” (kacang kecil). Pemain yang lahir pada 1 Jun 1988 ini bermain untuk kelab Mexico Guadalajara sebelum berpindah dan menjadi pemain Mexico pertama yang bermain untuk kelab Manchester United. Biodata selanjutnya di sini.

Kita harap semoga bukan sekadar Chicharito minat Nabi Muhammad dan Islam sahaja, malah kita turut berharap moga Chicharito diberi hidayah oleh Allah untuk memeluk Islam. Sebelum ini kita tau Philippe Sanderos pemain kelahiran Swiss yang sedang bermain dengan kelab Fulham telah memeluk Islam.

Jika benar berita Chicharito minat Nabi Muhammad dan Islamini, ianya adalah satu berita gembira terutama buat peminat-peminat Manchester United yang beragama Islam. Sekurang-kurangnyahati Chicharito dekat dengan Islam.

Wallahua’lam.

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge