say no to valentine’s day

sambutan valentine’s day ataupun hari kekasih memang sudah diketahui antara salah satu dakyah kristian untuk memesongkan aqidah ummat Islam. jadi kita wajib untuk menjauhkan perayaan ini. say no to valentine’s day. katakan tidak kepada sambutan hari kekasih.

hukum orang islam ataupun seseorang muslim itu sabut valentine’s day adalah haram. jadi jagalah perbuatan dan nafsu kita agar tidak terjebak ke dalam perayaan ini.

sebenarnya banyak sebab negatif kenapa orang Islam ataupun muslim tak boleh sambut hari kekasih.

Stay connected

2,722FansLike
523FollowersFollow
13,148FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,154SubscribersSubscribe

Latest article

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...

Servis Unta Putih Untuk Ke Hatyai…

Hari ni pukul 9.30 pagi dah sampai depan Nissan Service Centre Glenmarie ni. Dah sampai masa untuk servis Unta Putih aku. Ngam-ngam waktu sebelum...