Home Jadual Catu Air Selangor jadual catuan air - tarikh tiada air

jadual catuan air – tarikh tiada air

gambar hardware diy

oleh kerana bekalan air di empangan yang semakin berkurangan dek kerana musim kemarau, kerajaan selangor telah memutuskan untuk membuat catuan air di seluruh negeri selanor. ini akan menjimatkan banyak kuantiti air yang masih ada di empangan.

Untuk menggalakkan penurunan hujan, pembenihan awan menggunakan helikopter telah beberapa kali dibuat. ia diharapkan dapat menampung kekurangan bekalan air di begeri selangor.

Untuk itu satu jadual catuan air untuk negeri selangor telah dibuat. Ia berselang dua hari diantara satu kawasan dengan kawasan yang lain. contohnya, jika 24 dan 25 mac bekalan air di kawasan zon 1 ada, 26 dan 27 mac kawasan itu akan terputus bekalan air dan bekalan tersebut akan disalirkan ke zon 2 pula.

Anda bolehlah melihat foto ini untuk rujukan sebagaii jadual catuan air negeri selangor. Semoga anda dapat menggunakan air dengan bijak.

bahagi zon
customer and tong air

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,388FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,161SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...