More

  Jom Melancong Ke Guangzhou, China

  booklet guangzhou.jpg
  Buku penerangan ringkas tentang Guangzhou

  Alhamdulillah. Aku baru sahaja balik dari Trip Insentif NSC ke 23 ke Guangzhou, China. Penat tapi sangat seronok.

  Trip ini ditaja sepenuhnya oleh Syarikat Unit Trust No 1 tempat aku bernaung. Ia merupakan insentif pertama kepada para konsultan yang cemerlang. Insentif kedua merupakan trip ke Tokyo manakala insentif ketiga trip ke Los Angeles.

  Antara tempat-tempat yang dilawati adalah:

  1. Five-Rams Statue
  2. Dr Sun Yat-Sen Memorial Hall
  3. Mausoleum of the 72 Martyrs
  4. The Impression City
  5. Chimelong International Circus
  6. Canton Tower
  7. Beijing Street
  8. Guangzhou Baiyun World Leather Trading Centre
  9. Shangxiajiu Street

  Tempat-tempat di atas akan diceritakan pada posting yang akan datang.

  hotel guangzhou tempat menginap
  Hotel penginapan para konsultan di sana

  Ini la yang seronoknya menjadi Unit Trust Consultant (UTC). Jika ditanya kepada aku apa yang paling seronok menjadi UTC ni selain daripada pendapatan yang tiada had (mengikut usaha dan sasaran pendapatan kita) dan masa berkerja yang sangat fleksbel, aku akan menjawab trip percutian ke luar negara. Kenapa? Kerana lawatan ini ditaja sepenuhnya oleh pihak syarikat tanpa perlu aku membayar satu sen pun. Malahan jika mencapai sasaran yang ditetapkan, kita dapat pula wang saku yang diberi oleh pihak syarikat.

  Apa yang menariknya lawatan luar negara ini ialah, kita ditaja ke sana dengan tujuan lawatan semata-mata. Kita mungkin dihantar ke luar negara oleh syarikat tempat kita berkerja. Tetapi kebiasaannya lawatan kita itu diatas dasar berkerja. Feelnya agak lain berbanding kita pergi ke lawatan tersebut untuk melancong semata-mata. Ini yang menjadikan UTC seronok dan kebiasaannya untuk UTC yang telah layak ke lawatan/percutian luar negara ini, mereka akan berusaha untuk melayakkan diri lagi di masa hadapan.

  Untuk UTC yang tidak berusaha keras untuk trip sebegini, mereka sebenarnya rugi satu benefit yang diberikan oleh pihak syarikat. Benefit ini dibuka kepada semua UTC tak kira pangkat mereka. Siapa yang berjaya mencapai sasaran akan akan dapat insentif ini. Insentif telah berada hadapan kita. Amat rugi jika kita tidak mengambilnya.

  Untuk UTC yang layak, mereka bukan sahaja dapat keseronokan melancong di luar negara malah mereka juga:

  • dapat berjumpa dan bergaul dengan top-top UTC seluruh Malaysia. Ini akan meningkatkan aura positif dan semangat kita untuk terus menjadikan UTC sebagai karier kita.
  • dapat berkongsi ilmu dengan top-top UTC yang sentiasa sibuk di hari-hari biasa. Di percutian ini kita sentiasa berdampingan dengan mereka. Di sini lah kita dapat berkongsi ilmu berkenaan bisnes Unit Trust ini.

  Kepada sesiapa yang suka melancog seperti aku, jom sertai Unit Trust Industry. Hubungi aku untuk mengetahui lebih lanjut tentang Unit Trust Consultant.

   

  Latest articles

  Related articles

  4 Comments

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge