Lazz Susu Kambing, Sekali Cuba Terus Setia

Akhirnya dapat jugak aku mencuba Lazz Susu Kambing (LSK)

Dah banyak review aku baca pasal Lazz Susu Kambing ni. Baik di blog maupun di media sosial. Semua cakap bagus susu ni. Hati tertarik nak cuba dari dulu lagi sebenarnya. Tapi belum berkesempatan.

Alhamdulillah, kali ni aku mendapat peluang mencuba sendiri susu ni. Peluang pulak datang di bulan Ramadhan. Terus aku amalkan minum di waktu sahur dan berbuka. Setakat ni, selama 5 hari berpuasa, ia menjadi amalan aku pada setiap hari. Masa bersahur aku minum Lazz Susu Kambing Asli, manakala Waktu berbuka puasa pula aku ambil Lazz Susu Kambing Kurma.

Rasa

Alhamdulillah.. Dari segi rasa susu kambing ni memang best. Tak adil kalau aku jer menilai. sebabnya aku memang peminat susu kambing. Tapi apabila keluarga, terutama anak-anak aku pun suka, aku boleh la buat kesimpulan yang rasanya memang best.

Walaupun ia adalah susu kambing tapi rasa hamisnya kurang kalau nak dibandingkan dengan meminum susu kambing segar. Sebab tu walaupun orang tu tidak minat dengan susu kambing kerana faktor rasa hamisnya, InsyaAllah dia akan susu Lazz Susu Kambing ni. Terutama yang berperisa campuran Kurma.

Kebaikan Lazz Susu Kambing

Kalau nak cerita dari segi khasiat LSK ni memang banyak khasiatnya. Susu kambing sendiri pun memang banyak khasiatnya. Ia juga adalah minuman sunnah. Maksudnya Nabi pun minum susu kambing. Kalau nabi yang dari segi percakapannya, perbuatannya dan pemikirannya adalah ilham daripada Allah, maksudnya ia adalah sesuatu yang baik.

Kalau tanya aku apa kebaikan LSK setakat yang aku minum sepanjang bulan puasa ni, aku boleh berikan beberapa kebaikan yang aku sendiri rasa:

Mengekalkan tenaga

Aku biasanya minum segelas bancuhan LSK asli perisa asli semasa bangun sahur. Aku dapati perut tak terasa lapar seperti biasa sewaktu menjalani ibadat puasa. Badan pun bertenaga sehingga petang. Bagus untuk menjaga berat badan kalau macam ni.

Malam sewaktu berbuka puasa pula aku amalkan pengambilan LSK campuran Kurma. Selain daripada ia lazat, ia juga dapat mengembalikan tenaga dengan segera. Ini bagus sebenarnya untuk kita “berjuang” di acara Solat Sunat Terawih nanti. Dengan LSK setakat nak buat 20 rakat InsyaAllah tak der masalah.

Yang jadi masalah kalau korang makan terlalu banyak. Kalau gini gayanya korang minum la susu dinosour sekalipun memang korang akan ngantuk punya. Hehehe.

Pembangkit selera

Yang ni pun aku suka. LSK ni memang membangkitkan selera makan aku. Biasa kalau bantun sahur, rasa paya jer mulut. Nak makan pun tak berselera. Sekarang ni Bangui sahur jer, aku bancuh segelas LSK perisa asli suam. Aku minum dulu. Haa terus rasa payau hilang. Lepas tu boleh la makan dengan berselera.

Kebaikan LSK yang lain

Yang paling best ialah LSK ni sesuai untuk semua peringkat umur dengan khasiat yang diperlukan. Ni aku senaraikan khasiat LSK mengikut peringkat umur pengguna (aku cedok dari laman web Lazz Susu Kambing):

Pelajar / Remaja

  • Meningkatkan sistem imunisasi.
  • Penghadaman lebih lawas & lancar.
  • Tulang anak lebih kuat.Gigi cepat tumbuh. (Kalsium pada susu kambing lebih tinggi dari susu lembu)
  • Less allergenic.
  • Bantu hilangkan kahak dan lelah.
  • Tingkatkan IQ anak dan anak cepat belajar sesuatu.

Ibu Hamil

  • Elak sembelit akibat pengambilan ubat klinik(lawass), menaikkan HB & cegah anemia.
  • Beri tenaga, hilangkan loya dan pedih ulu hati.
  • Nutrien sempurna untuk bayi. Bayi lahir kulit sihat tak sensetif. Tulang tegap tak lembik, IQ nya tinggi.
  • Dan khasiat yg PALING popular ialah utk mmbantu mengurangkan risiko bayi terkena kuning berpanjangan.

Ibu Menyusu

  • Bayi yang menyusu turut dapat khasiatnya. Kulit bayi tak sensitif dan susah nampak parut. Tulang baby lebih kuat.
  • Menjadi milkbooster dan penawar jika ada masalah susu berkurang.
  • Mengurangkan keguguran rambut.
  • Memekatkan susu badan.
  • Badan kekal bertenaga walaupun bayi kerap menyusu.

Kehamilan

  • Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus utk kesuburan ikhtiar cara masyarakat arab..dan terkenal dgn kemujarabannya.
  • Boleh diambil bersama suppliment lain dengan menjarakkan selang beberapa jam.
  • Diperkaya dgn Kandungan Iron dalam bentuk yang paling pantas diserap oleh tubuh dan asid folik penting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan untuk kehamilan yang sihat.

Dewasa / Warga Emas

  • Susu Kambing Bersifat Alkali. Sifat ini berlawan dengan makanan dan toksin yang menjadi penyebab penyakit-penyakit kronik.
  • Badan berasa lebih bertenaga dan terasa ringan.
  • Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah.
  • Membuang angin dan toksin dari badan.
  • 1 hidangan hanya 80 kalori. Boleh membantu mengawal kenaikan berat dan nafsu makan.
  • Dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, diabetes

Cara mudah beli LSK

Ok. Kalau korang nak try, dan tertanya-tanya kat mana nak dapatkannya, korang boleh hubungi dan follow link ni:

Tel : 013 308 3354 | 018 2777 290
Web : http://lazz.lazzdelivery.com
FaceBook : LAZZ Susu Kambing
Instagram : LazzSusuKambingHQ

Korang boleh beli online jer (walaupun ada jugak aku nampak restoran dan kedai runcit yang Jual). Senang..! LSK ada khidmat penghantaran produk diorang ni ke rumah korang. So sangat senang…!

So apa lagi? Order la laju-laju sekarang..!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply

CommentLuv badge