puncak sikunir

gunung merapi

tempat paling ideal untuk menyaksikan cahaya keemasan matahari yang sedang naik adalah daripada puncak gunung sikunir.

Untuk sampai ke kemuncak sikunir, ia memerlukan pendakian yang agak mencabar terutama apabila batu-btu yang terhasil daripada ledakan gunung berapi di selimuti selut akibat hujan.

Pendkian yang curang itu memang ilicin lebih-lebih lagi jika pendaki memakai kasut yang tidak sesuai untuk mendaki.

Namun segala penat dan lelah terhapus sebaik sahaja sampai ke puncak sikunir dan menyaksikan matahri terbit. memang amat indah ciptaan Allah.

Stay connected

2,724FansLike
521FollowersFollow
12,651FollowersFollow
124FollowersFollow
1,810FollowersFollow
1,132SubscribersSubscribe

Latest article

Mendapat Rezeki Yang Tak Disangka Lagi…

Semalam aku seharian di Ampang. Meeting dengan client. Client ni bukan client biasa bagi aku. Banyak dia bagi bisnes kat aku. Dialah antara client...

Kelas Belajar Buat Blog dan Asas SEO di Kuala Terengganu, Siapa Berminat?

Semalam ada lagi pertanyaan tentang kelas belajar buat blog di Kuala Terengganu. Dulu ada jugak yang tanya melalui emel. Tapi sebab aku tak balik...

5 Sebab Kenapa Youtube Penting Kepada Seorang Blogger

Alkisahnya... Pagi ni Youtube problem. Down..! Hahaha.. Ni pertama kali aku tau Youtube problem macam ni. Dia keluar mesej 500 Internal Server Error. Mungkin...