More

  Kepala Melekat Pada Sejadah Semasa Sujud

  yatt hamzah comel bertudung
  Comel.. Gambar Yatt Hamzah bertudung, Alhamdulillah..!

  Yatt Hamzah, seorang lagi artis perempuan yang melakukan hijrah dengan mengambil keputusan untuk bertudung menutup aurat. Keputusan ini diambil beliau sekitar bulan April yang lalu.

  Berikut adalah kenyataan dari Yatt Hamzah kepada media setelah dia tampil bertudung:

  “Alhamdulillah, sebenarnya sudah lama saya memasang niat untuk berhijrah ke arah yang lebih baik. Selepas pulang dari kelas usrah semalam, hati saya tergerak untuk mengerjakan solat sunat taubat.

  “Ketika itu, saya dapat rasakan sudah tiba masanya untuk saya berubah. Dapat saya membayangkan bagaimana seksaan di akhirat nanti. Bermula pagi tadi, saya terus mengenakan tudung sebelum keluar rumah.”

  “Suami adalah orang yang paling gembira bila saya beritahu keputusan saya ini. Sebelum ini dia pernah menyuruh saya untuk bertudung tetapi tidak sesekali memaksa saya untuk berubah ke arah itu.

  “Doakan semoga perubahan saya ini mendapat keberkatan daripada-Nya dan biarlah saya kuat untuk menghadapi apa saja ujian terutama dalam industri ini,” kongsi Yatt dengan nada sebak

  Setelah beberapa lama dia bertudung, baru-baru ini dia telah menceritakan peristiwa yang benar-benar menginsafkannya.

  Beliau menceritakan bahawa Allah telah menunjukkan kepadanya tentang siksaan kepada wanita yang tidak menutup aurat. Dia terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yg lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang di api neraka yg amat dahsyat.

  Nauzubillah min zaalik…

  Latest articles

  Related articles

  2 Comments

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge