More

  Kereta Batman Design Terbaru

  Seperti biasa bila Nuffnang nak jemput bloggers ke event Movie Premier Screening, ada la assignment mudah yang nak kena buat. Kali ni untuk NN Premier Screening, movie yang bakal ditonton oleh pemenang adalah Batman, The Dark Knight Rises.

  Tajuk Assignment kali ni: “If you were to design a Bat-vehicle for Batman, what features would it have and what would you call it?

  Tahukah anda, Batman adalah hero yang tak ada super power. Tidak seperti Spiderman, Superman, X-Men dan beberapa superhero lain, Batman mengalahkan lawannya hanya bergantung kepada seni mempertahankan dirinya yang tangkas dan kebijaksanaan dan kepantasannya berfikir di saat genting. Ditambah dengan bantuan teknology dan gadjetnya yang amat canggih.

  Jadi, jika aku ditugaskan mencipta Bat Vehicle, aku akan pastikan kenderaan itu betul-betul complete dan berguna untuk sebarang kegunaan dalam sebarang keadaan.

  Kenderaan 3 alam terbaru Batman

  Kenderaan ini aku gelarkan Bat-3worlds. Kenderaan 3 alam. Kenapa digelar dengan nama begitu? Sebab kenderaan Batman yang aku cipta ini mampu untuk digunakan di darat, air dan udara. Bentuk asalnya tidak banyak berubah di mana ianya adalah kereta Batman. Namun bentuk ini boleh bertukar mengikut keadaan di mana ia akan digunakan. Teknology penukaran ini diambil daripada teknology pertukaran Transformers.

  Di Darat

  Bat-3worlds ini apabila berada di daratan, ia menggunakan mode kereta sport dan ciri-cirinya adalah seperti Batmobile yang sebelumnya. Cuma kali ini ianya akan ditambah dengan kepintaran teknology yang ada pada kereta KITT dalam TV series Knight Riders. Jadi Batman tidak perlu bergantung kepada kepintaran otaknya semata-mata untuk menewaskan penjenayah, tapi ia turut dibantu dengan kepintaran teknology berfikir komputer. Hebat bukan?

  Di Air

  Bila Bat-3worlds digunakan di air, ia akan bertukar kepada mode “Air”. Ia boleh menyelam seperti kapal selam dan bergerak laju di atas permukaan air seperti bot laju.

  Di Udara

  Bila memerlukan ia terbang di udara, ia akan menjadi jet pejuang yang sempurna dan boleh terapung lama di udara.

  Tak kira ia berada di mode Darat, Air atau Udara, Bat-3worlds boleh menggunakan mode halimunan iaitu ia boleh menghilangkan diri daripada penglihatan. Teknology ini diambil daripada teknology kapal terbang S.H.I.E.L.D dalam The Avengers.

  Dengan lahirnya Bat-3worlds ini, Batman, walaupun tidak memiliki keupayaan superhero seperti superhero lain, akan menjadikan Batman hero yang tidak terkalah.

   

  Latest articles

  Related articles

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge