tabung makanan kucing

gambar kucing liar

memberi kucing makan adalah saah satu bentuk sedeqah. walaupun ianya diberi kepada binatang, ianya juga adalah sedeqah. Ada hadith yang menceritakan tentang bersedqah kepada haiwan ini.

Sedeqah ini mengundang rahmat tuhan kepada pengamalnya. Ini sebenarnya adalah tips untuk menjemput rezeki datang kepada kita. Inilah amalan ataupun sunnah nabi yang diikuti oleh sahabat-sahabat.

Jom kita amalkan sedeqah sebagai petua untuk murah rezeki. Moga keikhlasan kita dalam ber sedeqah membuatkan Allah suka kepada kita. Aameen

gambar kucing liar
gambar makanan kucing

Stay connected

2,722FansLike
523FollowersFollow
13,536FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,165SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...