KL Guest House, Dah Sebulan, Sambutan Dahsyat..!

0
180

Dah hampir sebulan Abam Hoq tolong uruskan rumah tamu, KL Guest House ni. Seronok…! Seronok boleh kenal dan tawarkan perkhidmatan penginapan kepada tetamu yang rata-rata adalah pelancong asing.

Ada macam-macam jenis tetamu. Setakat ni yang sudah mendaftar masuk adalah tetamu daripada Taiwan, UK, Philipines, Sri Lanka dan Singapore. Ada juga 3 tetamu daripada Malaysia.

Puas apabila mereka berpuashati dengan layanan kami dan memuji tentang rumah tamu kami. Setakat ini rata-rata yang memberi rating selepas mereka mendaftar keluar adalah amat bagus sekali. Kebanyakannya 5 bintang.

Menyenaraikan rumah tamu di bawah label Airbnb ni, rating teramatlah penting. Host yang tak menjaga rating akan kurang mendapat keistimewaan daripada Airbnb dari segi SEO nya..Algorithmanya begitu…! Bukan keyword yang memainkan peranan utama menaikkan rumah tamu kita..

Semalam Abam siap buat cleaning sementara menunggu tetamu yang akan daftar masuk pada tengahari.

Beliau adalah seorang Digital Nomad. Syarat beliau sebelum mengesahkan tempahan semalam adalah rumah tamu ini beliau tak nak suasana bising di sekitarnya dan sambungan WiFi Internet wajib laju.

Setelah Abam sahkan rumah tamu KL Guest House mampu melepasi syarat beliau, barulah beliau terus sahkan tempahan.

So sesiapa yang nak rasai suasana rumah tamu best ni, sila buat tempahan melalui:

Abnb: https://abnb.me/qRRJWMvyvX

Atau terus whatsapp: +6011-51044626

Korang boleh follow media social kami:

IG: fb.com/klguesthouse

FB: Instagram.com/klguesthouse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here