bajet terbaik 2014

pembentangan belanjawan 2014

pembentangan bajet dibuat pada setiap tahun oleh perdana menteri yang juga menteri kewangan malaysia. pembentangan kali ini dijangka akan menyentuh tentang isu kenaikan harga minyak, GST ataupun cukai barangan dan pekhidmatan, kenaikan gaji kakitangan awam dan sebagainya.

walau apa pun cadangan yang akan dikemukakan di dalam pembentangan nanti, diharap ia akan menjadi yang terbaik untuk rakyat dan juga negara. Bajet yang terbaik akan menyebabkan rakyat sayang kepada kerajaan dan akan memberi mandat untuk kerajaan kekal berkuasa.

Aku pun kurang membuat kajian tentang kesan yang akan timbul selepas pembentangan dibuat. Namun aku tahu bahawa jika pembentangan ini memihak kepada rakyat pasti rakyat akan lebih menghormati kerajaan dan akan berusaha bersungguh untuk memajukan negara.

Di samping skop bajet yang besar seperti pembentangan bajet 2014 oleh perdana menteri nanti, bajet ataupun perancangan kewangan untuk diri sendiri juga amat penting. Malah bajet peribadi sepatutnya dirancang untuk menjadi yang terbaik supaya hidup kita di Masa hadapan akan bertambah baik dari segi kewangan. Belum terlambat lagi untuk kita rangka pembentangan bajet peribadi walaupun tahun 2014 sudah semakin hampir.

perlindungan assets dengan pelan takaful

Stay connected

2,722FansLike
523FollowersFollow
13,435FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,162SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...