dana pendidikan

pembentangan belanjawan 2014

antara perancangan kewangan yang bersifat jangkamasa panjang ialah perancangan pendidikan. perancangan kewangan yang satu ini amat penting kerana kos pendidikan mempunyai inflasi yang agak tinggi. kosnya melonjak naik dari tahun ke tahun. jika tiada perancangan kewangan untuk ini pasti kita akan mengalami kesukaran untuk menyediakan dana pendidikan untuk anak kita nanti.

Perancangan kewangan untuk mewujudkan dana pendidikan adalah amat penting untuk anak-anak kita supaya mereka tidak perlu bergantung kepada pihak lain seperti PTPTn dan sebagainya. Dengan mengambil kira pelan pendidikan ini, bajet peribadi kita akan menjadi yang terbaik. Mulakannya sekarang. tidak perlu tunggu tahun 2014 diamana pada masa itu umur anak sudah semakin lanjut.

di dalam perancangan kewangan, semakin lama simpanan dibuat ditempat yang berpotensi memberi pulangan yang kompetetif, semakin banyaklah dana yang akan terkumpul. Ini adalah disebabkan oleh kesan daripada interest berkompaun (compounding interest) yang disifatkan oleh Albert Eistein sebagai keajaiban dunia yang kelapan.

Rangkalah perancangan kewangan ataupun bajet peribadi kita supaya menjadi yang terbaik di tahun 2014 dan tahun-tahun seterusnya.

kenaikan harga barang

Stay connected

2,711FansLike
522FollowersFollow
15,353FollowersFollow
127FollowersFollow
1,807FollowersFollow
1,213SubscribersSubscribe

Latest article

Majlis Iftar Bersama Anak-Anak Yatim Anjuran McDonald’s Malaysia Dan Persatuan Kebajikan Ronald McDonald Dengan...

Saban tahun ummat Islam tak kira yang berada ataupun yang kurang berkemampuan menunggu-nunggu kedatangan bulan Ramadan. Bulan yang pernah keberkahan ini adalah medan untuk...

Nasib Baik Aku Moved On… Avisena Specialist Hospital Seperti Nafas Baru Buat Ifza…

Dulu… Kami Kecewa dengan DEMC Masa ini Avisena masih dikenali sebagai DEMC. Dulu DEMC...

Butik HQ Lima Waktu Berpindah Ke Tempat Baru

3 sebab utama mengapa aku suka Lima Waktu Kalau tanya aku pasal jubah ataupun...