dana pendidikan

pembentangan belanjawan 2014

antara perancangan kewangan yang bersifat jangkamasa panjang ialah perancangan pendidikan. perancangan kewangan yang satu ini amat penting kerana kos pendidikan mempunyai inflasi yang agak tinggi. kosnya melonjak naik dari tahun ke tahun. jika tiada perancangan kewangan untuk ini pasti kita akan mengalami kesukaran untuk menyediakan dana pendidikan untuk anak kita nanti.

Perancangan kewangan untuk mewujudkan dana pendidikan adalah amat penting untuk anak-anak kita supaya mereka tidak perlu bergantung kepada pihak lain seperti PTPTn dan sebagainya. Dengan mengambil kira pelan pendidikan ini, bajet peribadi kita akan menjadi yang terbaik. Mulakannya sekarang. tidak perlu tunggu tahun 2014 diamana pada masa itu umur anak sudah semakin lanjut.

di dalam perancangan kewangan, semakin lama simpanan dibuat ditempat yang berpotensi memberi pulangan yang kompetetif, semakin banyaklah dana yang akan terkumpul. Ini adalah disebabkan oleh kesan daripada interest berkompaun (compounding interest) yang disifatkan oleh Albert Eistein sebagai keajaiban dunia yang kelapan.

Rangkalah perancangan kewangan ataupun bajet peribadi kita supaya menjadi yang terbaik di tahun 2014 dan tahun-tahun seterusnya.

kenaikan harga barang

Stay connected

9,179FansLike
522FollowersFollow
14,840FollowersFollow
133FollowersFollow
1,801FollowersFollow
1,300SubscribersSubscribe