piramid perancangan kewangan

pembentangan belanjawan 2014

peruntukan bajet ataupun perancangan kewangan peribadi biasanya berlandaskan 3 perkara utama ini iaitu perlindungan assets, simpanan dan pelaburan serta perancangan pusaka ataupun wasiat. semuanya perlu dirangka dengan teliti dan bijak untuk menjadikannya perancangan yang terbaik demi menjalani hidup yang lebih sempurna bukan sahaja di tahun 2014 malah untuk jangkamasa yang pendek, sederhana dan panjang.

3 asas perancangan kewangan ini sebenarnya mencangkupi semua aspek kewangan. Jika ketiga-tiga asas perancangan kewangan ini berjaya dilaksanakan, maka hampir sempurnalah perancangan bajet peribadinya. Dengan ertikata lain perancangan yang dibuat boleh dikatakan yang terbaik untuk dirinya untuk tahun 2014 yang akan menjelang tiba dan tahun-tahun yang seterusnya.

Kita mestilah menjadi yang terbaik untuk merancang bajet peribadi kita. Kegagalan dalam perancangan kewangan kita boleh menyebabkan kita menanggung akibat hidup yang kurang selesa dari segi kewangan di masa hadapan.

perlindungan assets dengan pelan takaful
Pelan persaraan

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,233FollowersFollow
126FollowersFollow
1,804FollowersFollow
1,160SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...