piramid perancangan kewangan

pembentangan belanjawan 2014

peruntukan bajet ataupun perancangan kewangan peribadi biasanya berlandaskan 3 perkara utama ini iaitu perlindungan assets, simpanan dan pelaburan serta perancangan pusaka ataupun wasiat. semuanya perlu dirangka dengan teliti dan bijak untuk menjadikannya perancangan yang terbaik demi menjalani hidup yang lebih sempurna bukan sahaja di tahun 2014 malah untuk jangkamasa yang pendek, sederhana dan panjang.

3 asas perancangan kewangan ini sebenarnya mencangkupi semua aspek kewangan. Jika ketiga-tiga asas perancangan kewangan ini berjaya dilaksanakan, maka hampir sempurnalah perancangan bajet peribadinya. Dengan ertikata lain perancangan yang dibuat boleh dikatakan yang terbaik untuk dirinya untuk tahun 2014 yang akan menjelang tiba dan tahun-tahun yang seterusnya.

Kita mestilah menjadi yang terbaik untuk merancang bajet peribadi kita. Kegagalan dalam perancangan kewangan kita boleh menyebabkan kita menanggung akibat hidup yang kurang selesa dari segi kewangan di masa hadapan.

perlindungan assets dengan pelan takaful
Pelan persaraan

Stay connected

2,712FansLike
522FollowersFollow
15,362FollowersFollow
127FollowersFollow
1,804FollowersFollow
1,212SubscribersSubscribe

Latest article

Majlis Iftar Bersama Anak-Anak Yatim Anjuran McDonald’s Malaysia Dan Persatuan Kebajikan Ronald McDonald Dengan...

Saban tahun ummat Islam tak kira yang berada ataupun yang kurang berkemampuan menunggu-nunggu kedatangan bulan Ramadan. Bulan yang pernah keberkahan ini adalah medan untuk...

Nasib Baik Aku Moved On… Avisena Specialist Hospital Seperti Nafas Baru Buat Ifza…

Dulu… Kami Kecewa dengan DEMC Masa ini Avisena masih dikenali sebagai DEMC. Dulu DEMC...

Butik HQ Lima Waktu Berpindah Ke Tempat Baru

3 sebab utama mengapa aku suka Lima Waktu Kalau tanya aku pasal jubah ataupun...