retirement planning

pembentangan belanjawan 2014

kehidupan selepas persaraan amat penting. ini adalah kerana pada masa itu kita sudah tidak berkerja. pendapatan kita bergantung 100% kepada duit persaraan kita yang biasanya diambil daripada akaun 1 ePF.

Jika betul perancangannya, dan betul pilihan instrumennya tidak mustahil pesara akan hidup dengan bebas kewangan di waktu persaraan. Perangkaan bajet peribadi mesti memasukkkan perkara penting ini untuk menjadikannya bajet yang terbaik buat kita.

Apa yang penting mulakan perancangan bajet ataupun kewangan untuk persaraan daripada sekarang. Jangan bertangguh lagi. Ini adalah kerana dalam pelaburan, semakin lama kita menyimpan dan melabur, semakin berganda duit kita kesan daripada interest berkompaun ataupun compounding interest.

Sejajar dengan bajet 2014 yang dianggap terbaik, marilah kita mulakan perancangan bajet 2014 kita dan tahun-tahun seterusnya supaya menjadi yang terbaik

pembentangan bajet peribadi terbaik
bajet yang terbaik dengan menabung dan melabur

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,235FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,161SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...