MiPOW Jawapan Kepada Batteri Smartphone Yang Cepat Habis

0
850

Aku rasa semua pengguna smartphone yang menggunakan smartphonenya bukan hanya untuk make and receive call ataupun sms/mms pasti akan mengeluh kerana bateri smartphonenya cepat habis. Aku pun salah seorang daripada pengguna-pengguna tersebut. Samsung Galaxy Tab aku ni akan kehabisan baterinya sekitar pukul 3 petang setelah dipisahkan daripada chargernya sekitar pukul 6.30. Itu pun kalau tiada kegunaan extra seperti mengaktifkan AP Mobile (menjadikan smartphone sebagai router).

Biasanya sekitar pukul 2-3 petang aku akan mencari power plug di ofis ataupun di kedai-kedai mamak untuk memulihkan kembali smartphone aku. Ini sebenarnya sedikit sebanyak memberi masalah kepada heavy user seperti aku ini.

Namun, itu semua dulu. Kini aku sudah ketemu jawapannya iaitu MiPOW external battery untuk smartphone.

Power Tube 5500 ini sebenarnya dibuat untuk produk-produk Apple. Tetapi ia juga compatible untuk hampir semua smartphone dan tablet. Dengan sebab itu kepala cable untuk kebanyakan smartphone itu turut dibekalkan di dalam kotak.

Dengan kapasiti 5500mAh, ia boleh digunakan untuk mengecas iPhone, Blackberry, HTC dan hampir semua smartphone lain lebih daripada 2.5 kali. Ini amat sesuai untuk travel.

Untuk keterangan lanjut anda boleh rujuk kepada website MiPOW: www.mipow.com

Jadi dengan menggunakan external battery ini, jangka hayat bateri aku boleh lah dipanjangkan dalam satu hari. Tambahan pula MiPOW ini kecil saiznya dan senang untuk dibawa kemana-mana. Pouch untuk external ini turut dibekalkan di dalam kotak.

Sebenarnya banyak external bateri yang dijual di kedai-kedai aksesori telefon. Kebanyakkannya daripada China. Cuma nasihat aku, pilih yang betul-betul sesuai dan compatible dengan smartphone anda. Ada sesetengah external battery ini boleh masukkan cas kepada Samsung Galaxy TAb tetapi dengan kadar yang amat perlahan. Ini tidak akan menyelesaikan masalah. Jadi, cubalah dahulu di kedai tersebut sebelum di bawa pulang.

Oh ya.. produk ini diberi warranty hanya 3 bulan oleh kedai aksesori. Sekian.

Selamat mencuba..!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge