Monday, May 22, 2023
HomeDari KacamatahatiNazmi Faiz Mansor Dalam Video Game PES 2013

Nazmi Faiz Mansor Dalam Video Game PES 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Lagi kisah tentang Nazmi Faiz Mansor pemain remaja Malaysia yang sedang menempa nama di Kelab Biera Mar FC, sebuah kelab di liga utama Portugal.

Baru-baru ini Video game PES 2013 telah dilancarkan. Yang paling best ialah dalam ribuan watak pemain bola di dalam PES 2013 itu, Nazmi Faiz Mansor adalah salah seorang daripadanya.Jika dilihat daripada gambar di atas, wajah Nazmi Faiz Mansor di dalam video game PES 2013 itu juga amat mirip dengan wajah sebenar beliau.

Video game PES 2013 ini ialah siri video game yang telah dicipta oleh syarikat video game Jepun, Konami. Ianya mula diperkenalkan ke khalayak peminat-peminat video game sejak tahun 2009 lagi. PES ialah singkatan kepada Pro Evolution Soccer yang mana ia turut dikenali sebagai World Soccer: Winning Eleven di negara Jepun.

Antara yang menarik mengenai game PES ini ialah watak pemain bola dibuat hampir sama dengan pemain bola yang sebenar. Data-data pemain di dalam game PES seperti kemahiran bermain bola, sifat dan sikap pemain adalah hampir sama seperti pemain sebenar. Inilah yang menjadikan game PES ini amat diminati ramai terutama oleh mereka yang amat meminati sukan bolasepak.

Syabas buat Nazmi Faiz Mansor. Bukan senang nak masuk watak dalam video game PES ni. Sebelum ini ada pemain Malaysia yang masuk dalam video game ini tetapi mereka bukan watak pemain sebenar. Pereka video game hanya mereka cipta sendiri watak tersebut tanpa mengambil kira watak yang sebenar.

Jom main video game PES 2013!!!

Loading

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Most Popular

%d bloggers like this:
G-VE91R3DCE1