New Template

Selepas puas godek-godek template kat wordpress.org, terjumpa lah template ni. Selepas preview terus saya jatuh hati. Apa tidaknya, layout dia memang lain dari yang lain. lihat sahaja index icons di kiri dan kanan site ini. Tiada lagi penggunaan tajuk dengan perkataan seperti biasa.

Widgetnya pulak dah ada yang yang ready. Jadi tak perlulah saya add banyak-banayk Menu pada site ini.

Pada mulanya agak kelam kabut sedikit semasa baru install template ni. Masalah yang timbul ialah Widget menjadi “redundant” antara “Widget” yang saya dah install untuk template yang sebelum ini dengan “Ready Widget” yang didatangkan sekali dengan template ini. Puas saya godek-godek membuat trial and error tetapi belum berjumpa penyelesaian. Walaupun bantuan otai telah diminta.

Namun akhirnya setelah pukul 2 pagi barulah ketemu jawapan. Saya terpaksa activatekan dulu template yang lama, iaitu template yang saya guna sewaktu saya addkan Widget-widget tersebut. Selepasberada di dalam template lama, baru lah boleh widget tersebut di remove kan kembali. Kemudian terus template baru baru ni diapply.

Alhamdulillah. Puas hati walaupun sekarang pukul 2.30 pagi.

So sampai di sini sahaja untuk kali ini. Wassalam

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply

%d bloggers like this: