Home Pameran Kejayaan Universiti Penyelidikan research-universiti-malaysia

research-universiti-malaysia

menteri melawat tapak pameran

universiti penyelidikan ataupun research university adalah status yang diberikan oleh kerajaan malaysia kepada beberapa universiti yang terpilih di negara ini. objektifnya ialah untuk melahirkan seberapa ramai penyelidik yang boleh menghasilkan jurnal berilmiah hasil daripada kajian mereka. ini kan menaikkan taraf universiti tersebut seterusnya menaikkan nama malaysia di mata dunia. sekaligus dapat menarik minat pelabut asing melabur di negara ini

menteri dan media
logo universiti malaya

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,194FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,157SubscribersSubscribe

Latest article

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...

Servis Unta Putih Untuk Ke Hatyai…

Hari ni pukul 9.30 pagi dah sampai depan Nissan Service Centre Glenmarie ni. Dah sampai masa untuk servis Unta Putih aku. Ngam-ngam waktu sebelum...