Periksa Kelajuan Blog Anda Dengan GTmetrix.com

  10
  1654

  Selain daripada setting layout blog supaya nampak professional supaya disukai pengiklan, kita juga kena pandai mengambil hati pelawat blog kita. Rata-rata peminat tidak suka blog yang perlahan masa loadingnya.

  Kajian menunjukkan bahawa pelawat akan meninggalkan laman web ataupun blog kita jika ia tidak dimuatkan dalam masa 4 saat. Ini penting kerana ia melibatkan trafik ke blog kita. Pelawat yang mempunyai pengalaman buruk ke blog kita kemungkinan besar tidak akan datang lagi ke blog kita.

  Terus terang aku katakan yang blog sohoque.com sendiri masih perlahan masa loadingnya. Aku masih berusaha untuk memperbaiki skor ini.

  Ada satu laman web yang menawarkan khidmat analisa masa loading sesuatu laman web ataupun blog. Laman yang aku maksudkan ialah GTmetrix.com.

  analisa kelajuan blog di GTmetrix.com
  Rajin-rajinlah periksa skor blog anda di GTmetrix.com. Skor sohoque.com 85%. Bagaimana dengan skor blog anda?

  Apa yang bagusnya tentang laman ini, selain memberikan analisa dan gred untuk blog kita, ia turut menyenaraikan sebab-sebab yang menyebabkan blog kita berprestasi sedemikian.

  Hanya klik pada link yang diberi, and akan tahu di bahagian mana kelemahan blog anda. Daripada situ anda boleh melakukan sesuatu untuk memperbaiki skor anda sekaligus memendekkan masa loading blog anda.

  sebab-sebab loading time perlahan
  bahagian yang sicadangkan oleh GTmetrix.com untuk diubah supaya kelajuan masa loading bertambah

  Silalah ke GTmetrix.com untuk memeriksa skor blog anda. Moga ianya memberi manfaat kepada anda.

  Ada FAQ untuk yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang lama web ini.

  10 COMMENTS

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge