More

  Perkhidmatan Sani Express Sudah Improve

  Pada 28hb December yang lalu saya ke Kuala Terengganu menghadiri meeting/training untuk group saya SynergyPlannerGroup Kuala Terengganu. Kali ini saya telah membuat smart collaboration dengan beberapa group lain di Kuala Terengganu. Oleh kerana kepulangan saya ke Kuala Terengganu hanyalah semata-mata untuk memberi training kepada UTCs (Unit Trust Consultant) di sana tanpa tujuan lain, saya memilih untuk menaiki bas. Syarikat pengangkutan yang dipilih kali ini adalah Syarikat SANI EXPRESS.

  sani express

  Sudah lama saya tidak menaiki bas expres ke Kuala Terengganu. Kali terakhir adalah pada sekitar tahun 1999 sewaktu masih lagi menuntut di tahun akhir university di sini. Hahahaha.. sudah agak lama tu..!

  Sungguh berbeza… daripada suasana di stesen bas itu sendiri dengan bas-bas bertingkat, suasana di kaunter tiket yang agak advance, dan yang paling berbeza adalah beza harga tiket ke Kuala Terengganu daripada sekitar RM23.00 pada tahun 1999 telah meningkat sebanyak 42% kepada RM40.00. Itulah inflasi di dalam harga tiket bas express.

  Saya agak terpegun dengan Syarikat Sani Express ini. Bermula dengan kaunternya yang agak advance dan paling menyerlah di kalangan syarikat-syarikat yang lain, syarikat pengangkutan bas ini juga mempunyai seorang moderator yang sentiasa berhubungan dengan pemandu-pemandu bas syarikatnya. Ini akan membolehkannya sentiasa updates tentang ketibaan bas-bas syarikatnya.

  Selepas menaiki dan berada di dalam bas, saya sekali lagi berasa agak terpegun kerana mendapati kerusi Bas Sani Express ini agak empuk. Ditambah pula dengan skrin tv/video yang disediakan di belakang kerusi hadapan tempat duduk. Pelbagai cerita terkini dari pelbagai bahasa dapat dipilih oleh penumpang. Ini semua sedikit sebanyak dapat memberi pulangan nilai kepada RM40.00 yang telah dibayar.

  Namun pada malam itu saya berasa sedikit pening. mungkin kerana saya sudah lama tidak menaiki bas untuk jarak perjalanan sejauh itu. Mungkin juga keadaan bas bertingkat yang agak tinggi dan saya berada tingkat atas menyebabkan pening itu.

  Secara keseluruhan, saya amat berpuashati dengan perkhidmatan bas Sani Express ini. Sedikit sebanyak kelemahan yang berlaku ditenggelamkan dengan kelebihan yang disediakan. Mungkin juga disebabkan saya sudah agak lama tidak menggunakan perkhidmatan bas express dan perbezaan yang amat ketara berbanding dengan 11 tahun yang lepas membuatkan saya amat berpuas hati dengan syarikat ini.

  p/s: saya tidak dibayar satu sen pun dengan tulisan ini ya.. hehehehe. ini hanyalah catatan pengalaman saya.

  Baca juga: https://sohoque.com/cara-mudah-beli-tiket-bas-online/

  Latest articles

  Related articles

  1 Comment

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge