More

  Ranking Terkini Alexa Untuk Sohoque.com

  Ada perdebatan adakah ranking alexa penting pada sesuatu blog. Ada yang cakap ianya penting kerana ada pengiklan yang mengambil kira ranking tersebut. Ada yang kata tak penting kerana ia tidak melambangkan trafik. Bagi pengiklan Unique Visitor la yang paling penting dari satu aspek.

  alexa ranking sohoque.com
  Ranking Alexa terkini sohoque.com

  Pandangan aku? Aku tak kesah samada ianya penting ke tidak. Pada aku ianya melambangkan imej blog aku selain daripada PR.

  Aku menjadikan ranking Alexa dan PR ini sebagai kayu pengukur blog aku. Bermula daripada 2 tahun lepas, blog sohoque.com berada di ranking yang berjuta. Kemudiannya mengorak langkah sedikit demi sedikit memperbaiki kedudukan di dalam ranking.

  Pernah aku tulis tentang hala tuju blog sohoque.com pada tahun 2013. Aku sasarkan ranking alexa di bawah 1000 pada awal tahun 2013. Tetapi mungkin kerana usaha aku tidak di tahap maksima ranking yang diimpikan hanya sedikit tersasar. Ranking aku di antara 1100 – 1500 pada awal tahun.

  Hari ini, ranking alexa yang diidamkan berjaya dicapai. Namun untuk mengekalkannya aku rasa satu lagi perkara yang perlu aku titik beratkan. Pastinya ia menuntut usaha yang lebih keras.

  Selepas ini aku kena merancang dengan lebih rapi lagi disamping terus mensasarkan sasaran baru iaitu di bawah 500 sebelum tahun 2013 berakhir.

  Terima kasih kepada pembaca budiman yang selalu menyokong. Moga sohoque.com terus maju!!!

  Latest articles

  Related articles

  14 Comments

   • boleh la bro… dah itu mmg passion kita. kumpul duit dan pegi la.. aku pon ambik masa 2 bulan gak utk kumpul duit. sbb utk bisnes blog, mmg aku gunakan income dr blog jugak.. aku tak campur aduk ngan income lain

   • heheheh.. aku kena buat benchmark utk ukur kemajuan dlm berblogging. salah satu benchmark yg aku pakai ialah alexa rank selain drp google page rank. so ok la percapaian aku selama ni. aku bkn lama pon dlm blogging ni. baru setahun dua jer

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  CommentLuv badge