riak penghapus amal kebajikan

berpagi pagi dalam mencari rezeki dijamin rezeki oleh Allah

riak adalah penyakit hati. ia umpama anai-anai yang memakan kayu. ia menghakis amalan kebaikan kita.

tanpa disedari pahala kebaikan kita akan tinggal sedikit. Inilah yang dipanggil muflis dihari akhirat. kita sangkakan pahala kita banyak tetapi sebenarnya telah tinggal sedikit dek kerana dihakis oleh perasaan riak.

Antara keadaan yang timbulnya perasaan ini ialah apabila kita merasakan yang rezeki yang kita perolehi adalah semata usaha kita. sedangkan semuanya daripada Allah. segigih mana pun usaha kita jika allah tidak izinkan, rezeki tidak akan berada di dalam genggaman kita

berpagi pagi dalam mencari rezeki dijamin rezeki oleh Allah

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,355FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,161SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...