Siti Nur Fatihah Mungkin Melarikan Diri – Polis

0
834
Terdapat versi yang berlainan di antara Polis dan keluarga mangsa berkenaan kes penculikan Siti Nur Fatihah.
Sedang dua adik mangsa mendakwa kakaknya diculik di tengahari semasa sedang berjalan di jalan yang sibuk di sini, pihak polis percaya yang mangsa berkemungkinan juga melarikan diri.

 

Menurut adik-adiknya yang bersama beliau sewaktu kejadian, mereka sedang berjalan menuju ke kedai untuk membeli “top up” telefon bimbit bilamana secara tiba-tiba sebuah kereta berhenti di depan mereka dan seorang lelaki menarik mangsa ke dalam kereta.

Adiknya mendakwa lagi, mereka telah berusaha menghalang dan menarik kakak mereka tetapi mereka telah ditolak.

“Kakak saya menjerit meminta tolong. Saya dan adik berusaha menolong tetapi hanya dapat melihat kakak dibawa pergi”, kata adik mangsa Siti Nurul Aisyah di rumah mereka di Taman Tas semalam.

Walau bagaimanapun OCPD Kuantan, Asst Comm Mohd Jasmani Yusoff berkata bahawa pihak polis percaya yang Siti Nur Fatihah telah melarikan diri dengan kawan-kawannya.

“Saksi mendakwa mangsa telah memberitahu seseorang di telefon bahawa dia mahu melarikan diri dari emaknya. Sebuah kereta kemudiannya datang dan mengambil beliau di hadapan kedai telefon itu.

“Tiada jeritan atau sebarang perlakuan yang menunjukkan yang itu adalah satu penculikan”, beliau berkata.

ACP Mohd Jasmani berkata kes tersebut masih dalam siasatan dan pihak polis akan mengesan d mana mangsa.

ikuti laporan penuh di The Star.
Walau apapun, culik atau melarikan diri, kepada sesiapa yang melihat kelibat mangsa ataupun mengetahui tentang perkara ini sila hubungi pihak polis atau ibu bapa mangsa di talian: 019-9813 361 dan 019-9897 807.

Semoga dengan kerjasama orang ramai akan dapat menyelesaikan perkara ini dengan secepat mungkin.

Ikuti posting terdahulu mengenai kes Siti Nur Fatihah di sini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge