Terharu Dengan Luahan Hati Yatt Hamzah

3
1128
imej baru yatt hamzah
Yatt Hamzah yang manis bertudung

Ingat tak dengan posting pasal Yatt Hamzah yang berhijrah daripada freehair kepada bertudung yang sempurna? Alaaa posting yang pasal cerita dia nampak siksaan neraka untuk perempuan yang tak tutup aurat apabila kepala dia melekat semasa sujud tu..!

Tadi semasa aku semak status Friends kat Facebook aku terjumpa klip video ini. Menurut status tersebut, ia dirakam sewaktu Perhimpunan Hijau Negeri Selangor anjuran PAS yang diadakan di Stadium Kuala Selangor semalam (15 Julai 2012). Ikuti video klip Yatt Hamzah mendeklamasikan sajak:

Terkedu dan terharu sekejap aku. Yatt Hamzah yang tampil cantik bertutup aurat pada pandangan positif mata kasar aku, memang telah berubah. Paling tidak pun keinginannya untuk berubah itu tinggi. Subhanallah.

Semoga Yatt Hamzah diberikan kekuatan oleh Allah, Tuhan Yang Maha Berkuasa membolak-balikkan hati manusia untuk terus beristiqamah.Moga pembaca dan peminat Yatt Hamzah mendapat hidayah dan motivasi dengan melihat kesungguhan Yatt Hamzah mencari tuhan. Amiin.

Dan semoga aku dan anda semua yang membaca posting ini turut diberikan kekuatan oleh Allah agar terus teguh di jalanNya. Sama-sama kita berdoa semoga Allah tidak lagi memesongkan hati kita selepas memberi petunjuk kepada kita. Amiin.

Doa untuk ini ada dalam firman Allah di Surah Aali Imraan ayat 8:

رَبَّنَا لَا تُزِغۡ قُلُوبَنَا بَعۡدَ إِذۡ هَدَيۡتَنَا وَهَبۡ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحۡمَةً‌ۚ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡوَهَّابُ (٨

Maksud: Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. (8)

Amiin… Ya Rabbal ‘Aalamiin.

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge