Nak Berjimat Di Bulan Ramadan Dan Untuk Persiapan Raya? Gunalah WeChat Pay My

0
327

Musim raya ni, bukan sedikit perbelanjaan yang nak kena keluarkan untuk persiapan raya satu keluarga. Masa ni lah kita akan cari pelbagai cara untuk berjimat cermat agar perbelanjaan dapat dikurangkan seminima mungkin.

Masa ni lah kita akan keluarkan segala kupon-kupon diskaun yang kita dapat dan kumpul sebelum ini. Betul tak? Sedikit sebanyak kupon diskaun tersebut dapat jugak kurangkan perbelanjaan hari raya kita.

Ni nak bagitau. Ada lagi cara untuk korang dapatkan diskaun di ambang perayaan ni. Haaa.. Guna Wechat Pay My. Apa benda tu?

Ok meh nak cerita. Baca lah bebelan seterusnya dengan penuh kesabaran ya..!

Apa itu WeChat Pay My?

Bagi yang belum tahu, WeChat Pay adalah ciri pembayaran yang disatukan ke dalam aplikasi WeChat, pengguna boleh melengkapkan pembayaran cepat dengan telefon pintar. WeChat mempunyai Quick Pay, Pembayaran QR Code, Pembayaran Berasaskan Web Dalam Aplikasi, dan Pembayaran In-App Asli, semua untuk memenuhi pelbagai senario yang diharapkan oleh pengguna untuk memenuhi keadaan pembayaran yang berbeza.

So apa kaitannya WeChat Pay My ni dengan penjimatan yang korang boleh dapat? Apa WeChat Pay My tawarkan sempena hari raya korang?

Lebih Ganjaran Ramadan Ini Dengan WeChat Pay My

Ok. Sepanjang bulan Ramadhan ini, WeChat Pay MY menawarkan dua tawaran hebat daripada Starbucks dan Hari-Hari khas buat korang. Promosi perayaan khas yang sedang berlangsung ni memberikan pengguna WeChat Pay MY yang bernasib baik mendapat kupon serta paket wang melalui ciri ‘Shake Bonus’.

Kupon Khas di Starbucks & Hari-Hari

Bayangkan masa berbuka puasa korang minum Starbucks… Fuuuh mesti bestkan..! Hilang segala dahaga seharian berpuasa. Dapat pulak beli dengan harga lebih murah.. Laaagi best kan?

Lepas tu, korang cari dan beli baju raya di Pasaraya Hari Hari. Dapat pulak diskaun untuk pembelian korang. Mesti seronok kan..?

Haaa korang bukan berangan tau. Tak perlu bayangkan dah. Itu semua benar belaka. Ni aku share caranya:

Korang log masuk ke laman Facebook rasmi WeChat Pay MY di www.facebook.com/WeChatPayMY.official/ dan terima ganjaran selepas itu.

Berikut adalah cara mudah korang boleh menerima kupon dalam dompet WeChat Pay MY mereka:

  • Pertama, log masuk ke laman FB rasmi MY WeChat Pay. Skrol ke bawah, korang akan menemui kod bar Hari-Hari untuk diimbas.
  • Imbas kod QR untuk menerima kupon tunai RM5 yang boleh digunakan dengan perbelanjaan minimum sebanyak RM10.
  • Bagi promo Starbucks, korang dapat menikmati potongan sebanyak RM5 daripada harga minuman mereka pada bila-bila masa apabila membelanjakan RM8. Cuma kunjungi Starbucks terdekat dan tebus hadiah korang.

Cara Menebus Baucar Starbucks & Hari-Hari Anda

Ni aku sertakan penerangan bergambar untuk korang bagi lebih jelas lagi.

Starbucks

Hari-Hari

Lebih Banyak Kupon

Sebenarnya bersempena dengan promosi yang dijalankan dengan Starbucks dan Hari-Hari ni, korang boleh dapat lebih banyak nilai setiap kali berbelanja di kedua-dua cawangan ini.

Untuk peluang mendapatkan kupon tambahan bernilai sehingga RM9.90, korang perlu membelanja minimum hanya RM8 di Starbucks atau RM10 di Hari-Hari sahaja. Ini melayakkan korang untuk mendapatkan Shake Bonus daripada WeChat Pay.

Setiap kupon adalah sah selama 14 hari dari hari ia diterima dan hanya satu kupon boleh digunakan untuk satu transaksi. Sekiranya korang dah mengumpul lebih daripada satu kupon dalam dompet WeChat Pay MY, kupon yang mempunyai nilai tertinggi akan digunakan terlebih dahulu secara automatik manakala kupon yang akan tamat tempoh dahulu akan digunakan terlebih dahulu jika pengguna mempunyai lebih daripada satu kupon dengan nilai yang sama.

Bagi korang yang memenangi kupon, nilai kupon akan ditambah kepada kredit sedia ada dalam dompet WeChat Pay MY. Take note..!!! kupon akan tamat tempoh jika pengguna tidak ‘membuka’ kupon tersebut dalam masa 14 hari tersebut.

Bagaimana Cara Untuk Menikmati Shake Bonus

Untuk Starbucks

Untuk Hari Hari

Hantarkan ‘Duit Raya’ Kepada Insan Tersayang Anda Melalui WeChat Pay MY

Haaa ni satu lagi yang best pasal WeChat Pay ni…

Sama ada korang berada di Malaysia atau di luar negara, korang masih boleh mengekalkan tradisi memberikan ‘Duit Raya’ dengan ciri dalam-aplikasi WeChat Pay MY. Tak perlu susah-suah. Tak perlu kecoh-kecoh.

Buat apa korang risau mengenai ‘Angpow’ Raya kalau segala-galanya kini berada di hujung jari korang? Ya.. Sangat mudah…!

Korang ikut langkah-langkah ni:

1: Pilih siapa yang akan menerima Duit Raya daripada korang dan pilih ciri Paket Wang pada aplikasi WeChat

2: Masukkan jumlah yang ingin dihantar dan sertakan mesej khas buat insan tersayang korang

3: Pilih sampul Paket Wang yang korang berkenan

4: Hantarkan Duit Raya korang dengan klik tab “bayar sekarang”

5: Teruskan pembayaran dengan menggunakan no pin korang

6: Penerima kini boleh membuka paket wang mereka dan amaun itu akan ditambah kepada kredit sedia ada mereka

Apabila penerima membuka Duit Raya, ia akan dimasukkan ke dalam dompet WeChat Pay MY mereka. Amaun di dalam dompet ini boleh dikeluarkan ke akaun bank mereka dalam masa 3 hari bekerja.

Mudah kan!

Aplikasi ini boleh dimuat turun sekarang untuk pengguna Android dan iOS. Cepat-cepat download di WeChat.com untuk dapatkan tawaran hebat ini . Jangan lupa untuk layari Facebook WeChat Pay untuk sebarang info terkini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here