Home WW: Entri Panas entri panas-luis suarez-liverpool fc

entri panas-luis suarez-liverpool fc

penjaring terbanyak liga perdana inggereis

luis suarez, pemain sensasi liverpool fc. Walaupun digantung 6 perlawanan akibat menggigit lengan pemain chelsea Ivanovic, tetapi kembalinya beliau ke kancah bolasepak inggeris terus membawa sinar kepada pasukan liverpool apabila menjaringkan 8 gol walaupun baru bermain 6 perlawanan. Satu statistik jaringan gol yang menarik oleh beliau.

musim ini beliau kembali dengan lebih matang. gelagatnya yang suka mengkritik keputusan pengadil pada musim lepas yang selalu merugikan dirinya dan pasukan liverpool, nampak sudah ditinggalkan. beliau begitu positif dan baik permainannya.

Walaupun pada awal musim beliau nampak seperti sudah ingin menukar kelab untuk ke arsenal fc, namun semuanya tidak menjadi nyata. antara sebab-sebabnya ialah kuatnya pengaruh ketua pasukan liverpool fc iaitu steven gerard. gerard cukup yakin bahawa luis suarez tidak akan meninggalalkan pasuka liverpool fc.

Namun pasukan lain seperti arsenal dan real madrid nampak seperti belum mau berputus asa. dengar ceritanya kedua-dua pasukan ini akan mula membuat bidaan baru terhadap beliau pada tingkap perpindahan bulan januari nanti. kualiti yang sedang dimiliki Suarez pada ketika ini adalah antara yang terbaik dan sudah pasti arsenal dan real madrid akan berusaha sedaya upaya untuk mendapatkannya.

Suarez amat selesa bergandingan dengan rakan sepasukan di bahagian serangan iaitu daniel sturridge. beliau pernah menyatakan bahawa gandingan beliau bersama daniel sturridge adalah antara gandingan terbaik yang beliau pernah digandingkan bersama.

Diharap suarez akan terus kekal bersama liverpool fc. moga beliau akan terus menjadi mesin gol untuk liverpool fc. Jika beliau terpaksa dijual sekalipun, liverpool fc kena pastikan harganya rm50 juta ke atas. Ini adalah untuk mencari pemain muda yang boleh menggantikan beliau

Stay connected

2,721FansLike
523FollowersFollow
13,235FollowersFollow
126FollowersFollow
1,805FollowersFollow
1,161SubscribersSubscribe

Latest article

4 Perkara Yang Tak Diingini Yang Mungkin Berlaku Semasa Travel.. Tapi Anda Tak Perlu...

Apabila dah cukup bajet, dah dapat waktu cuti, maka mood bercuti pun bermula. Mulalah kita mencari destinasi percutian kita yang seterusnya. Biasanya senarai tempat...

KLC Puchong, Anak-anak Pasti Suka Belajar English Kat Sini

Setiap anak mempunyai minat dan kelebihan yang berlainan. Ini memang aku perhatikan pada 3 orang anak aku. Salah satu aspek yang aku perhatikan daripada...

Nilai Persahabatan… Semakin Dewasa Semakin Berharga…

Semalam.. Memang aku sibuk betul. Kalut semacam jer. Kerja berlambak. Dateline tak terkejar. Dengan entri job lagi. Dengan job kemaskini website company lagi. Dengan...