Home WW: Entri Panas entri panas-luis suarez-liverpool fc

entri panas-luis suarez-liverpool fc

penjaring terbanyak liga perdana inggereis

luis suarez, pemain sensasi liverpool fc. Walaupun digantung 6 perlawanan akibat menggigit lengan pemain chelsea Ivanovic, tetapi kembalinya beliau ke kancah bolasepak inggeris terus membawa sinar kepada pasukan liverpool apabila menjaringkan 8 gol walaupun baru bermain 6 perlawanan. Satu statistik jaringan gol yang menarik oleh beliau.

musim ini beliau kembali dengan lebih matang. gelagatnya yang suka mengkritik keputusan pengadil pada musim lepas yang selalu merugikan dirinya dan pasukan liverpool, nampak sudah ditinggalkan. beliau begitu positif dan baik permainannya.

Walaupun pada awal musim beliau nampak seperti sudah ingin menukar kelab untuk ke arsenal fc, namun semuanya tidak menjadi nyata. antara sebab-sebabnya ialah kuatnya pengaruh ketua pasukan liverpool fc iaitu steven gerard. gerard cukup yakin bahawa luis suarez tidak akan meninggalalkan pasuka liverpool fc.

Namun pasukan lain seperti arsenal dan real madrid nampak seperti belum mau berputus asa. dengar ceritanya kedua-dua pasukan ini akan mula membuat bidaan baru terhadap beliau pada tingkap perpindahan bulan januari nanti. kualiti yang sedang dimiliki Suarez pada ketika ini adalah antara yang terbaik dan sudah pasti arsenal dan real madrid akan berusaha sedaya upaya untuk mendapatkannya.

Suarez amat selesa bergandingan dengan rakan sepasukan di bahagian serangan iaitu daniel sturridge. beliau pernah menyatakan bahawa gandingan beliau bersama daniel sturridge adalah antara gandingan terbaik yang beliau pernah digandingkan bersama.

Diharap suarez akan terus kekal bersama liverpool fc. moga beliau akan terus menjadi mesin gol untuk liverpool fc. Jika beliau terpaksa dijual sekalipun, liverpool fc kena pastikan harganya rm50 juta ke atas. Ini adalah untuk mencari pemain muda yang boleh menggantikan beliau

Stay connected

9,179FansLike
522FollowersFollow
14,840FollowersFollow
132FollowersFollow
1,801FollowersFollow
1,300SubscribersSubscribe